Ο Νόρις κινδυνεύει με αποκλεισμό από έναν αγώνα

Ο Νόρις κινδυνεύει με αποκλεισμό από έναν αγώνα
Ο Λάντο Νόρις έχει 10 βαθμούς ποινής στο στην αγωνιστική του άδεια και αν φτάσει στους στους 12 βαθμούς θα αποκλειστεί από έναν αγώνα.

Ο Λάντο Νόρις πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στο GP Αυστρίας, παίρνοντας την 3η θέση, αλλά ένα άσχημο νέο τον περίμενε μετά τη λήξη του.

Κατά τη διάρκεια των 71 γύρων, δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για το συμβάν με τον Σέρτζιο Πέρεζ της Red Bull. Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Βρετανός ώθησε εκτός πίστας τον Μεξικανό. Επιπλέον του έδωσαν και δύο βαθμούς ποινής στο δίπλωμα.

Ως αποτέλεσμα ο Βρετανός έφτασε τους 10 βαθμούς ποινής στο δίπλωμα και είναι 2 μακριά από αυτόματο αποκλεισμό από αγώνα.

Ο Νόρις δεν ήταν καθόλου εντυπωσιασμένος με το γεγονός πως είναι πολύ κοντά σε αποκλεισμό από αγώνα και μίλησε με σκληρό ύφος μετά το τέλος του GP Αυστρίας: «Δεν έθεσα κανέναν σε κίνδυνο. Στην πραγματικότητα έγινε ακριβώς το αντίθετο, εγώ έκανα τα πάντα με ασφαλή τρόπο. Γιατί να αξίζω ποινή γι’αυτό; Γιατί να αξίζω τους βαθμούς ποινής σήμερα όταν ένας άλλος οδηγός βγαίνει εκτός πίστας; Δεν έκανα τίποτα επικίνδυνο. Υπάρχουν επικίνδυνα πράγματα που κάνουν άλλοι όπως το να προσπερνούν σε κίτρινες σημαίες ή αναφέρουν οι κανονισμοί πως θέτει άλλους σε κίνδυνο. Αλλά να πάρω βαθμούς γι’αυτό είναι ηλίθιο. Δεν αντιπροσωπεύει τη Formula 1. Ελπίζω άλλοι οδηγοί να στηρίξουν την άποψή μου».

Ο Πέρεζ δέχθηκε επίσης 4 βαθμούς ποινής στο δίπλωμα του, δύο για το κάθε συμβάν με τον Σάρλ Λεκλέρ της Ferrari. O Μεξικανός οδηγός της Red Bull έχει πλέον 8 βαθμούς ποινής στο δίπλωμά του.

Image credit: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!