Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Αυστρίας

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Αυστρίας
Μετά το τέλος του GP οι Φερστάπεν, Μπότας και Νόρις μίλησαν για το πώς έζησαν τον αγώνα στο Red Bull Ring

Αμέσως μετά την πτώση της καρό σημαίας για το GP Αυστρίας, οι τρεις πρώτοι του αγώνα μίλησαν στην επίσημη συνέντευξη της FIA -και στον Αυστριακό πρώην οδηγό της F1 Κρίστιαν Κλιν, για το πώς είδαν τον αγώνα μέσα από τα μονοθέσιά τους.

Μαξ Φερστάπεν, Red Bull (1ος): Είναι απίστευτο συναίσθημα. Το μονοθέσιο ήταν σαν πάνω σε ράγες, ό,τι ελαστικά κι αν φορούσε. Ήταν πραγματική ευχαρίστηση να το οδηγώ. Ακόμα κι εγώ είμαι λίγο έκπληκτος για το πώς εξελίχθηκε ο σημερινός αγώνας. Δεν το περίμενα έτσι. Έγινε καταπληκτική δουλειά από όλους για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Ξεκινώντας αυτό το 3ήμερο όλοι μας έβλεπαν ως φαβορί αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτό που κάναμε σήμερα. Εξαιρετική δουλειά από όλη την ομάδα όπως επίσης και από τη Honda. Νομίζω ότι όλο το πακέτο αυτές τις δύο εβδομάδες ήταν απίστευτο. Στην εκκίνηση έπρεπε να είμαι σε εγρήγορση και να κάνω μια μικρή διαφορά. Ήξερα ότι αν περάσει ο πρώτος γύρος ή η επανεκκίνηση χωρίς προβλήματα θα μπορούσα να κάνω τον αγώνα μου. Σήμερα όλα πήγαν καταπληκτικά. Ήταν τρελό να βλέπεις όλους αυτούς τους οπαδούς εδώ και τόσο πολύ πορτοκαλί χρώμα. Ήταν επίσης μεγάλο κίνητρο. Ιδιαίτερα στον τελευταίο γύρο υπήρχε πορτοκαλί παντού στην πίστα. Τους ευχαριστώ πολύ όλους.

Βάλτερι Μπότας, Mercedes (2ος): Για εμένα ήταν μία θέση παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από την 5η θέση. Νομίζω ότι ως ομάδα πήραμε καλούς βαθμούς, αν αναλογιστούμε τη διαφορά που έχουμε από τη Red Bull σε ταχύτητα. Είναι ωραία που βρίσκομαι ξανά στο βάθρο, στη 2η θέση, ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να πάρουμε σήμερα. Τα σκληρά ελαστικά κράτησαν καλά. Άρχισαν λίγο να πέφτουν προς το τέλος και η McLaren, προς έκπληξή μας, σήμερα ήταν πολύ γρήγορη και μας πίεσε. Σε δύο εβδομάδες είναι το Silverstone και έχουμε δουλειά να κάνουμε. Προς το παρόν θα πιώ λίγη σαμπάνια.

Λάντο Νόρις, McLaren (3ος): Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους θεατές. Ήταν καλός αγώνας, πολύ διασκεδαστικός. Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί θα έρεπε να είμαστε στη 2η θέση. Νομίζω ότι αυτό που έγινε στο ξεκίνημα (σ.σ. εννοεί με τον Πέρεζ) ήταν αγωνιστικό συμβάν. Προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική, που είναι λίγο βλακώδες, και βγήκε εκτός πίστας μόνος του, εγώ δεν τον έσπρωξα καν. Είμαι λίγο εκνευρισμένος αλλά είμαι και χαρούμενος με την 3η θέση. Ήμασταν γρήγοροι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είχαμε την ταχύτητα για να είμαστε κοντά τους (σ.σ. εννοεί τη Mercedes) ακόμα και στον «βρόμικο» αέρα αλλά όχι αρκετά για μπούμε στο DRS. Όταν πλησίαζα κοντά στο ένα δευτερόλεπτο άρχιζα να δυσκολεύομαι πολύ. Είναι πολύ ωραίο που είμαστε τόσο κοντά τους και μπορούμε να παλεύουμε μαζί τους. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μπορούσαμε να παλέψουμε με τη Mercedes και τη Red Bull και ελπίζω να το κάνουμε και την επόμενη φορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!