GP Αυστρίας FP3: Ξανά στην κορυφή ο Φερστάπεν

GP Αυστρίας FP3: Ξανά στην κορυφή ο Φερστάπεν
O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, λίγο πριν από τη μάχη των κατατακτήριων.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε με τη Red Bull την 1η θέση στο FP3, που είδαμε αλλαγή σκηνικού και πάλι, με ομάδες και οδηγούς να ετοιμάζονται για τις κατατακτήριες. Η πιθανότητα βροχής εξαφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου, με τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο Φερστάπεν με φρέσκο σετ της μαλακής γόμας στο τέλος της διαδικασίας έγραψε το 1:04.591 και πήρε την 1η θέση και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την pole position. Ο χρόνος του πλησίασε αυτόν του FP2 και θα δούμε μεγάλη μάχη στις κατατακτήριες. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes, ο οποίος ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Ολλανδό της Red Bull. Όμως ο Φινλανδός έκανε δύο γύρους με το ίδιο σετ της μαλακής γόμας, πράγμα που σημαίνει ότι έχει επιπλέον χρόνο να βρει. Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στην 3η θέση της διαδικασίας, όμως ο ταχύτερος χρόνος του, ο οποίος ήταν 0,4 δευτ. από αυτόν του Φερστάπεν ακυρώθηκε.

Στο μισό δευτερόλεπτο το υπόλοιπο grid

Ο Πιέρ Γκασλί είχε μια εξαιρετική διαδικασία και ολοκλήρωσε στην 4η θέση με το 1:05. 280. Τρομερό FP3 είχε ο Αντόνιο Τζοβινάτσι με την Alfa Romeo, o οποίος βρέθηκε στην 5η θέση για λογαριασμό της Alfa Romeo. Μάλιστα ξεπέρασε τον Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ήταν στην 6η θέση της διαδικασίας με τη Ferrari. Μάλιστα, ο χρόνος του Ισπανού ήταν δύο χιλιοστά πιο αργός από αυτόν του Ιταλού της Alfa Romeo.

O Σέρτζιο Περεζ στην τελευταία του προσπάθεια κατάφερε να ανέβει μόλις στην 7η θέση και η διαφορά του από τον teammate του είναι στα 0,8 δευτ. Ο Φερνάντο Αλόνσο έφερε την Alpine στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Σάρλ Λεκλέρ με Ferrari και Σεμπάστιαν Φέτελ με Aston Martin.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν την παράδοση να είναι κολλητά μαζί στην κατάταξη του τριημέρου, με τον Λανς Στρολ να τον ακολουθεί 11ος στο FP3. O Γιούκι Τσουνόντα ήταν 12ος και είχε μια τρομακτική στιγμή στη στροφή 9, αποφεύγοντας όμως τις μπαριέρες. Ο Εστεμπάν Οκόν ήταν πίσω του, μπροστά από τον δυναμικό Τζόρτζ Ράσελ που θέλει αργότερα να μπει στο Q3. Οι δύο McLaren ήταν μόλις στις θέσεις 15 και 16. Ο Λάντο Νόρις έκανε λάθος με το τελευταίο του σετ ελαστικών και δεν έγραψε γρήγορη προσπάθεια, ενώ ο Ντάνιελ Ρικάρντο δυσκολεύτηκε αρκετά με το μονοθέσιο. Ο Μικ Σουμάχερ ήταν η ταχύτερη Haas στη 18η θέση, ενώ την κατάταξη έκλεισαν οι Νικολάς Λατίφι και Νικίτα Μαζέπιν.

Η δράση συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές στις 16:00. Συντονιστείτε στο LIVE του Gazzetta στις 15:45 για να απολαύσουμε μαζί τη μάχη της pole position.

Αποτελέσματα FP3 GP Αυστρίας FP3

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!