GP Αυστρίας FP1: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν

GP Αυστρίας FP1: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν
O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστρίας, συνεχίζοντας να κυριαρχεί.

Η δράση στο GP Αυστρίας με το FP1 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος δεν ξεκολλά από την κορυφή της κατάταξης. Η 60λεπτη διαδικασία είχε άπλετη δράση, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Στη διαδικασία αυτή είδαμε τους οδηγούς να δοκιμάζουν την πειραματική γόμα της Pirelli, όπως επίσης και αναπληρωματικούς οδηγούς όπως ο Γκουάνγιου Ζού στην Alpine, ο Κάλουμ Άιλοτ στην Alfa Romeo και ο Ρόι Νισάνι στη Williams.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος στο FP1, έχοντας το ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία. Ο Ολλανδός της Red Bull έγραψε το 1:05.143 με τη μαλακή γόμα ελαστικών και άφησε πίσω του τις δύο Ferrari. O Σάρλ Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην SF21, αλλά η απόσταση του από τον Φερστάπεν ήταν στα 0,266 δευτ. Ο Κάρλος Σάινθ ήταν στην 3η θέση, με τον Ισπανό να υπολείπεται κατά 0,022 δευτ. μακριά από τον teammate του.

Οι συνθήκες ανακάτεψαν την τράπουλα

Οι θερμοκρασία αέρα και πίστας ήταν πολύ χαμηότερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κι αυτό επηρέασε τους χρόνους. Όμως κανένας οδηγός δεν ήταν στο όριο, καθώς σκοπό έχουν οι ομάδες την εύρεση του κατάλληλου set-up. Πολλοί οδηγοί έκαναν λάθη, ειδικά στη στροφή 1, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν παράπονα από τα μονοθέσια τους.

O Βάλτερι Μπότας ήταν η ταχύτερη Mercedes στην 4η θέση της κατάταξης. Ο Φινλανδός έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι και έχασε χρόνο έναντι του Φερστάπεν. Ο Γιούκι Τσουνόντα έκανε μια πολύ καλή επίδοση με την Alpha Tauri στην 5η θέση, 0,331 δευτ. από την κορυφή. Ο Κίμι Ράικονεν έκανε μια πολύ δυνατή επίδοση στο FP1 για να καταλάβει την 6η θέση της κατάταξης, σε ένα θετικό ξεκίνημα για την Alfa Romeo.

O Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε υποτονικά το αγωνιστικό τριήμερο για τη Mercedes, ολοκληρώνοντας μόλις στην 7η θέση της διαδικασίας. Ο Σέρτζιο Πέρεζ ήταν στην 8η θέση με τη δεύτερη Red Bull ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauri και Λάντο Νόρις με McLaren.

O Εστεμπάν Οκόν ήταν στην 11η θέση για λογαριασμό της Alpine, 0,837 δευτ. μακριά από την κορυφή. Μάλιστα ήταν ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Φερστάπεν. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο ήταν 12ος, μπροστά από τον Λάνς Στρόλ. Ο Καναδός ήταν η ταχύτερη Aston Martin στη διαδικασία, όμως έκανε δύο μεγάλα λάθη από τα οποία βγήκε αλώβητος. Χάνοντας τον έλεγχο, είχε δύο εντυπωσιακές σβούρες στις στροφές 6 και 10.

O Γκουάνγιου Ζου ολοκλήρωσε τη διαδικασία στη 14η θέση, μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στη δεύτερη Aston Martin. O Κάλουμ Άιλοτ με την Alfa Romeo ήταν 15ος μπροστά από τον πρώην teammate του στη Formula 2 και νυν οδηγό της Haas, Μικ Σουμάχερ. Ο Γερμανός ήταν 17ος και ταχύτερος των δύο Williams και του Νικίτα Μαζέπιν που ολοκλήρωσε την κατάταξη.

Η δράση συνεχίζεται στο Red Bull Ring με τo FP2 στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε όλη τη δράση στο Gazzetta, όπως επίσης το LIVE των κατατακτήριων το Σάββατο και του αγώνα την Κυριακή.

Αποτελέσματα FP1GP Αυστρίας FP1

Image credit: Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!