To πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο

To πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο, με το GP Αυστρίας.

Δίχως ανάσα για τρίτη σερί εβδομάδα η Formula 1, η οποία ετοιμάζεται για το GP Αυστρίας στο Red Bull Ring. Ο αγώνας σηματοδοτεί το τέλος του πρώτου «triple header» της σεζόν, με ομάδες και οδηγούς να είναι έτοιμοι για μια ακόμα μονομαχία.

Ένα διαφορετικό τριήμερο

Μπορεί να αγωνίζονται στην ίδια πίστα, όμως υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Αρχικά ο καιρός προβλέπεται να παίξει μεγάλο ρόλο, με τη πρόγνωση να κάνει λόγο για βροχή όλο το αγωνιστικό τριήμερο. Μένει να αποδειχθεί εάν όντως θα δούμε βροχή ή αν θα επαναληφτεί το έργο του περασμένου αγώνα.

Σημαντική αλλαγή θα έχουμε και στα ελαστικά, με τη Pirelli να φέρνει τις πιο μαλακές γόμες ελαστικών της γκάμας της. Αυτό σημαίνει πως πηγαίνουμε ένα σκαλοπάτι παραπέρα και η μαλακή γόμα του προηγούμενου αγώνα είναι η μέση του τωρινού. Οι C5, C4 και C3 γόμες αναμένεται να περιπλέξουν τα πράγματα και σε περίπτωση στεγνού αγώνα να δούμε στρατηγικές δύο ή ακόμα και τριών pit-stop.

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το GP Στυρίας και διεύρυνε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών έναντι του Λιούις Χάμιλτον της Mercedes στους 18 βαθνούς. Επιπλέον η Red Bull άνοιξε τη διαφορά από τη Mercedes, ενώ μεγάλη μάχη αποτελεί αυτή των McLaren και Ferrari για τη 3η θέση. Πιο πίσω, μόλις 2 βαθμούς χωρίζουν τις Alpha Tauri από την Aston Martin.

Η τηλεοπτική κάλυψη του GP Αυστρίας για το Πρωτάθλημα της F1 θα γίνει μέσω της ΕΡΤ και της Cosmote TV. Σας περιμένουμε στο LIVE του Gazzetta το Σάββατο για τις κατατακτήριες δοκιμές και την Κυριακή για τον αγώνα.

GP Αυστρίας

Παρασκευή, 2 Ιουλίου

12:30 - Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

16:00 - Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 3 Ιουλίου

13:00 - Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

16:00 Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 4 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!