To burnout του Φερστάπεν θα τιμωρηθεί την επόμενη φορά (vid)

To burnout του Φερστάπεν θα τιμωρηθεί την επόμενη φορά (vid)
Η κίνηση burnout του Μαξ Φερστάπεν μετά το τέλος του GP Στυρίας δεν θα περάσει ατιμώρητη από τον επόμενο αγώνα.

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε με ιδιαίτερο τρόπο τη νίκη του μετά το GP Στυρίας, κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τον διευθυντή αγώνα, Μάικλ Μάσι. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull σπίνιαρε τους τροχούς του μπροστά από τους μηχανικούς που βρίσκονταν στο pit-wall θέλοντας να γιορτάσει μαζί τους.

Σύμφωνα με το Άρθρο 43.3 των αγωνιστικών κανονισμών, «ο νικητής μπορεί να πράξει κίνηση πανηγυρισμού πριν φτάσει στο parc-ferme, διασφαλίζοντας θα το πράξει με ασφαλή τρόπο και δεν θα θέσει σε κίνδυνο άλλους οδηγούς ή βοηθούς πίστας».

Ο διευθυντής του αγώνα, Μάικλ Μάσι, αμέσως μετά τον τερματισμό επικοινώνησε με τη Red Bull και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την κίνηση αυτή. Μάλιστα, μίλησε για το εν λόγω περιστατικό και τόνισε πως δεν θα είναι τόσο επιεικής την επόμενη φορά. «Δεν ήταν καθόλου ιδανική στιγμή και γι’αυτό επικοινώνησα με την ομάδα αμέσως και τους είπα πως δεν θα είμαι τόσο επιεικής εάν ξαναγίνει. Αμέσως όταν έγινε μίλησα με την ομάδα».

Ο χειρισμός επικινδυνότητας και το παρελθόν

Εάν ο διευθυντής αγώνα θεωρεί επικίνδυνη κάποια κίνηση ενός οδηγού, μπορεί να τη μεταφέρει στους αγωνοδίκες. Αυτό το έπραξε με τον Βάλτερι Μπότας την Παρασκευή, ο οποίος για το συμβάν στο pit-lane δέχθηκε ποινή για την εκκίνηση. Όμως παρά την επικινδυνότητα, δεν το έπραξε στην περίπτωση του Φερστάπεν.

Τρανό περιστατικό αποτελεί ο αγώνας της Formula Renault 3.5 το 2015 στο Red Bull Ring, όπου είχαμε ένα πολύ τρομακτικό συμβάν μετά τη λήξη του αγώνα. Μάλιστα στην τρομακτική σύγκρουση ενεπλάκη ο νυν οδηγός της Williams, Νικολάς Λατίφι με τον πρώην οδηγό της F1, Ρομπέρτο Μέρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!