Αλλάζει τοποθεσία το GP Ρωσίας το 2023

Αλλάζει τοποθεσία το GP Ρωσίας το 2023
To GP Ρωσίας αναμένεται να μετακομίσει από την πίστα του Σότσι στην Αγία Πετρούπολη, αρχής γενομένης από το 2023.

Το GP Ρωσίας αναμφίβολα δεν αποτελεί από τους αγαπημένους αγώνες στο πρόγραμμα της Formula 1, κυρίως λόγο της χάραξης της πίστας του Σότσι. Όμως αυτό θα αλλάξει από το 2023, καθώς θα δούμε νέα διαδρομή να φιλοξενεί το GP Ρωσίας.

Ο αγώνας του 2022 θα αποτελέσει τον τελευταίο στο Σότσι Ότοντρομ και από το 2023 θα δούμε το GP Ρωσίας στο Ιγκόρα Ντράιβ. Την είδηση επιβεβαίωσε η Formula 1 στο πλαίσιο του GP Στυρίας.

Το Ιγκόρα Ντράιβ έχει μήκος 4.086 χλμ και βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Μετά την ανακοίνωση της μεταφοράς του Grand Prix, έγινε γνωστό πως θα υπάρξουν επίσης αλλαγές στην πίστα, ώστε να ταιριάζει στα μοντέρνα στάνταρ της Formula 1. Οι αλλαγές θα γίνουν στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, επεκτείνοντας τις δύο μεγάλες ευθείες. Θα προστεθεί μια σειρά από αριστερές στροφές, οι οποίες θα οδηγούν σε μια κλειστή δεξιά πριν την ευθεία εκκίνησης τερματισμού.

Η ανανεωμένη πίστα του Ιγκόρα Ντράιβ θα έχει αρκετές υψομετρικές αλλαγές, οι οποίες θα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το σιρκουί της Αμερικής. Το συνολικό μήκος αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα 5.18 χιλιόμετρα.

Η πίστα άνοιξε το 2019 και προς το παρόν δεν έχει φιλοξενήσει αγώνα διεθνούς επιπέδου. Το 2020 είχε προγραμματιστεί αγώνας DTM και W Series, όμως η πανδημία έβαλε φρένο και στους δύο.

Μπορεί η Ρωσία να έχει δεχθεί αποκλεισμό από παγκόσμια πρωταθλήματα, ωστόσο τα δικαιώματα του ονόματος "GP Ρωσίας" ανήκουν στη Formula 1 και όχι σε φορέα της Ρωσίας.

Η τωρινή χάραξη του Ιγκόρα Ντράιβ

Image

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!