H Audi γίνεται φουλ ηλεκτρική το 2026

Κώστας Παστρίμας
H Audi γίνεται φουλ ηλεκτρική το 2026
Η Audi θα σταματήσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2026 και θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά νέα μοντέλα

Η Audi επιταχύνει την πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας Μάρκους Ντίσμαν στην πρόσφατη σύνοδο για το κλίμα στο Βερολίνο. Το νέο πλάνο της Audi είναι το 2026 να σταματήσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης και σταδιακά να μειώσει την παραγωγή τους, μέχρι να σταματήσει κι αυτή μέχρι το 2033.Από το 2026 και έπειτα η Audi θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά νέα μοντέλα. Ο στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.

Ο ακριβής τελικός χρόνος διακοπής παραγωγής των κινητήρων εσωτερικής καύσης είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τους πελάτες της Audi και από τη νομοθεσία που θα επιβληθεί στην Ευρώπη. Σε αγορές όπως η Κίνα ενδέχεται να υπάρχει ζήτηση για κινητήρες και μετά το 2033 και σε αυτήν την περίπτωση η παραγωγή τους μπορεί να συνεχίσει να γίνεται τοπικά.

Ταυτόχρονα, η Audi θα συνεχίσει να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, με στόχο να έχει περισσότερα από 20 διαφορετικά μοντέλα μέχρι το 2025. Με δεδομένο ότι η ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και στην αποδοχή της από την κοινωνία, η Audi εμπλέκεται ενεργά και στους δύο αυτούς τομείς.

Ο Ντίσμαν, μιλώντας στο Βερολίνο τόνισε: «Δεν πιστεύω στην επιτυχία των απαγορεύσεων. Πιστεύω στην επιτυχία της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Με αυτό το σχέδιο, δημιουργούμε την απαραίτητη σαφήνεια για να ολοκληρώσουμε τη δυναμική μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η Audi είναι έτοιμη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!