H Mercedes γνωρίζει πού μπορεί να βελτιωθεί

H Mercedes γνωρίζει πού μπορεί να βελτιωθεί
Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, πιστεύει ότι η ομάδα του βρήκε λύσεις που έψαχνε μετά το GP Γαλλίας και αναμένει με αγώνία τον επόμενο αγώνα.

Η φετινή σεζόν αποτελεί μια πολύ διαφορετική εικόνα για τη Mercedes, η οποία δίνει τεράστια μάχη για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα απέναντι στη Red Bull. O Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας και υπολείπεται 12 του Μαξ Φερστάπεν, με τους δύο οδηγούς να μοιράζονται από τρεις νίκες σε επτά αγώνες.

Το GP Γαλλίας αποτέλεσε ακόμα έναν συναρπαστικό αγώνα στο 2021, όπου οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη για τη νίκη. Ο οδηγός της Red Bull προσπέρασε αυτόν της Mercedes Στο προτελευταίο γύρο ακολουθώντας στρατηγική δύο pit-stop.

Τώρα ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ αναφέρεται στη σημασία του επόμενου αγώνα και τονίζει πως η ομάδα του έχει πολλά θετικά να πάρει από τη Γαλλία.

«Από τους οπαδούς, τους οδηγούς και τους ανθρώπους της ομάδας είναι δεδομένο πως η φετινή σεζόν μας έχει συνεχώς σε αγωνία. Είχαμε ακόμα έναν εντυπωσιακό αγώνα στη Γαλλία και μια ακόμα έντονη μάχη με τους αντιπάλους μας. Όταν έφυγε η απογοήτευση της ήττας, είδαμε πως είχαμε πολλά θετικά να πάρουμε από τον αγώνα. Πήραμε πολλούς βαθμούς και η ταχύτητα του μονοθεσίου μας ήταν ένα επίπεδο παραπάνω από αυτά ου είχαμε δει στο Μονακό και το Μπακού. Οι μηχανικοί μας στην πίστα και στο εργοστάσιο έκαναν εξαιρετική δουλειά. Μπορεί να έχουμε πολλούς αγώνες ακόμα, όμως σε μια τόσο κλειστή μονομαχία κάθε βαθμός μετράει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάλυση δεδομένων που έκαναν μετά τον αγώνα στο Πόλ Ρικάρ και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Έχουμε κατανοήσει τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση και μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Ευελπιστώ πως θα μπορέσουμε κάνουμε τη βελτίωση αυτή στους δύο αγώνες της Αυστρίας και να πάρουμε και πάλι με το μέρος μας το μομέντουμ της σεζόν. Δεν θα περιμένουμε πολύ για τον επόμενο αγώνα και όλη η ομάδα ανυπομονεί για την πρόκληση. Η Αυστρία δεν ήταν και το καλύτερο σιρκουί για εμάς τα τελευταία χρόνια, όμως πέρυσι τα πήγαμε περίφημα. Η κατάσταση όμως είναι πολύ διαφορετική φέτος, η διαφορά με τους αντιπάλους μας είναι πολύ μικρή και εμείς θα τα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Η τελευταία νίκη της Mercedes στο 2021 ήρθε στην Ισπανία πίσω στις 9 Μαΐου.

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!