Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Γαλλίας

Κώστας Παστρίμας
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Γαλλίας
Τι είπαν οι Φερστάπεν, Χάμιλτον και Πέρεζ αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα

Το φετινό GP Γαλλίας στην πίστα του Πολ Ρικάρ ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον όσων τον παρακολούθησαν μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ιδιαίτερα για τους τρεις οδηγούς του βάθρου, που δεν είχαν καμία ευκαιρία σε όλο τον αγώνα να χαλαρώσουν. Αμέσως μετά τον τερματισμό μίλησαν στον Μάρτιν Μπραντλ, στην επίσημη συνέντευξη της FIA, και μίλησαν για το πώς τον έζησαν.

Μαξ Φερστάπεν (Νικητής): Προς το τέλος άρχισα να ευχαριστιέμαι τον αγώνα. Στο ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολα με τον αέρα, σε ένα γύρο είχες καλή ισορροπία και στον επόμενο γλιστρούσε παντού. Ήταν δύσκολο να κρατήσεις το μονοθέσιο σταθερά στην πορεία του. Μετά το πρώτο pit stop, είδατε ότι με τα σκληρά ελαστικά με πίεσαν πολύ. Μετά πήραμε την απόφαση να κάνουμε δύο pit stop και ευτυχώς στο τέλος αυτό απέδωσε. Χρειάστηκα να δουλέψουμε σκληρά αλλά στο τέλος ανταμειφθήκαμε. Στο τέλος ήταν δύσκολο γιατί υπήρχαν πολλοί αργοί οδηγοί που έπρεπε να περάσω, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και είχαμε μια καλή μάχη στο τέλος. Στην πρώτη στροφή έχασα το πίσω μέρος. Προσπαθούσα να το διορθώσω αλλά αυτό συνέχιζε να φεύγει. Όπως είδατε σε όλο τον αγώνα είχαμε μάχη με τη Mercedes και νομίζω ότι έτσι θα πάει για το υπόλοιπο της σεζόν.

Λιούις Χάμιλτον (2ος): Συγχαρητήρια στον Μαξ και στη Red Bull. Απλώς ήταν πιο δυνατοί αυτό το 3ήμερο. Δεδομένης αυτής της δύσκολης μάχης που είχαμε σήμερα, είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Φυσικά δεν κερδίσαμε αλλά δεν μου είχαν μείνει λάστιχα στο τέλος και έχασα τη θέση, αλλά ήταν καλός αγώνας. Σίγουρα πρέπει να βρούμε λίγη ακόμα ταχύτητα. Ο περισσότερος χρόνος που χάναμε σήμερα ήταν στις ευθείες. Πρέπει να καταλάβουμε από πού προήλθε αυτό, αν ήταν λόγω δύναμης του κινητήρα ή αεροδυναμικής. Σίγουρα έχουμε καλό πακέτο και δεν είμαι σίγουρος πώς χάσαμε τη θέση σήμερα (σ.σ. εννοεί στο πρώτο pit stop). Προφανώς είχαν καλή στρατηγική που λειτούργησε υπέρ τους. Στο 2ο pit stop ήταν ήδη πολύ μπροστά μου και η μόνη επιλογή που είχαμε ήταν να μείνουμε στην πίστα, αλλιώς θα έκανε πάλι το undercut, θα έβγαινε πάλι μπροστά μου και δεν θα μπορούσα να τον περάσω γιατί είναι πολύ γρήγοροι στις ευθείες. Η μόνη επιλογή ήταν να μείνουμε στην πίστα και να ελπίσουμε ότι τα ελαστικά θα κρατήσουν.

Σέρχιο Πέρεζ (3ος): Ήταν σημαντικό να μείνουμε κοντά στους πρώτους, Στους πρώτους 5-10 γύρους το μονοθέσιο ήταν σχεδόν αδύνατο να οδηγηθεί λόγω του ανέμου και ήταν δύσκολο να μείνω κοντά. Μετά όμως οι συνθήκες βελτιώθηκαν και άρχισα να ανεβάζω το ρυθμό μου. Η επιλογή να κάνουμε μεγάλο πρώτο stint απέδωσε στο τέλος. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας και η στρατηγική της ομάδας ήταν πολύ καλή. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε τον αγώνα σήμερα και πήραμε πολλούς βαθμούς για την ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!