Η Mercedes ελπίζει να είναι ανταγωνιστική στη Γαλλία

Η Mercedes ελπίζει να είναι ανταγωνιστική στη Γαλλία
Η Mercedes ετοιμάζεται για το GP Γαλλίας, όπου ευελπιστεί να επιστρέψει στις επιτυχίες, έπειτα από δύο κακούς αγώνες.

Το Πρωτάθλημα της F1 για το 2021 δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τη Mercedes. Οι Πρωταθλητές τα έχουν βρει σκούρα προς το παρόν, με την W12 να μην αποδίδει τα αναμενόμενα, καθώς έχει ένα συγκεκριμένο παράθυρο λειτουργίας και εκτός αυτού δυσκολεύεται αρκετά. Αυτό φάνηκε στα GP Μονακό και Αζερμπαϊτζάν, όπου οι οδηγοί της αντιμετώπισαν προβλήματα με το στήσιμο.

Τα αποτελέσματα στους αγώνες αυτούς δεν ήταν ιδανικά και η ομάδα πήρε μόλις 7 βαθμούς. Ως αποτέλεσμα της κακής απόδοσης και λαθών ομάδας-οδηγών, έχουν φέρει τον Λιούις Χάμιλτον στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Mercedes υπολείπεται επίσης της Red Bull στο Πρωτάθλημα.

To επερχόμενο GP Γαλλίας σηματοδοτεί την επιστροφή σε ένα κανονικό σιρκουί, το οποίο περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που είδαμε σε Ισπανία και Πορτογαλία. Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, μίλησε στο preview του ερχόμενου GP για τη σημασία που έχει, καθώς ελπίζει να επιστρέψει η ομάδα του σε φόρμα. «Το GP Γαλλίας σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια κανονική πίστα και ελπίζω η τύχη μας να είναι καλύτερη. Είναι μια πίστα όπου στο παρελθόν ήμασταν πολύ δυνατοί. Η πίστα θα βάλει σε δοκιμασία όλους τους τομείς του μονοθεσίου μας και πρέπει να προσφέρουμε ένα μονοθέσιο στους οδηγούς μας με το οποίο θα έχουν την αυτοπεποίθηση να αντλήσουν το τέλειο. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση. Έχουν συμπληρωθεί μόλις έξι αγώνες στη σεζόν και η μάχη είναι πιο κλειστή από ποτέ. Θέλουμε να μετατρέψουμε τα μαθήματα που πήραμε στους τελευταίους αγώνες σε απόδοση στην πίστα, ώστε να έχουμε έναν καλύτερο αγώνα».

Στη συνέχεια ο Βόλφ αναφέρθηκε στους τελευταίους αγώνες: «Ερχόμαστε έπειτα από δύο αγώνες όπου δεν ταίριαζαν στο μονοθέσιό μας. Ήμασταν απογοητευμένοι που δεν πήραμε το βάθρο στο Μονακό και τη νίκη στο Αζερμπαϊτζάν. Στους αγώνες αυτούς, ένας από τους δύο οδηγούς μας μπόρεσε να έχει την αυτοπεποίθηση να οδηγήσει το μονοθέσιο στο όριο».

Η Mercedes στο GP Αζερμπαϊτζάν είδε το ρεκόρ 54 συνεχόμενων αγώνων στους βαθμούς να σταματά, έπειτα από τον κακό τερματισμό εκτός βαθμών.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!