H Alpine ψάχνει απαντήσεις για τον κακό ρυθμό αγώνα

H Alpine ψάχνει απαντήσεις για τον κακό ρυθμό αγώνα
H Alpine F1 θέλει να βελτιώσει τις αγωνιστικές της εμφανίσεις, καθώς οδεύει στον εντός έδρας αγώνα της.

Το GP Γαλλίας για το Πρωτάθλημα της Formula 1 πλησιάζει και η Alpine θέλει μια δυναμική εμφάνιση. Ο πρώτος της αγώνας στα μπλε εντός έδρας έρχεται μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα στο GP Αζερμπαϊτζάν όπου ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε στην 6η θέση.

Όμως ο ρυθμός αγώνα της A521 δεν ήταν ικανοποιητικός. Ο Ισπανός ήταν για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εκτός βαθμών και η εξαιρετική στρατηγική της ομάδας, μαζί με τους τρομερούς τελευταίους του γύρους στην επανεκκίνηση έφεραν σημαντικούς βαθμούς.

Ο διευθυντής της ομάδας, Μαρτσίν Μπουντκόφσκι, μίλησε για την επερχόμενη πρόκληση της Alpine στην πίστα του Πολ Ρικάρ για τον έβδομο αγώνα της F1 στο 2021.

«Ο εντός έδρας αγώνας της ομάδας είναι πάντα ιδιαίτερος. Εκπροσωπούμε την Alpine επί γαλλικού εδάφους σε μια πανέμορφη περιοχή. Έχουμε επιπλέον πίεση να αποδώσουμε, καθώς μεγάλα κεφάλια της Renault θα είναι στη πίστα. Όταν ξεκινήσει όμως το αγωνιστικό τριήμερο, όλοι στην ομάδα θα είναι έτοιμοι να πάρουν το μέγιστο από το μονοθέσιο και τους οδηγούς όπως γίνεται σε κάθε αγώνα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις του Πολ Ρικάρ, όπως και επίσης στην ανάγκη της Alpine να βελτιωθεί σε ρυθμό αγώνα. «Το Πολ Ρικάρ είναι ένα εξαιρετικό σιρκουί με ποικιλόμορφες στροφές και μεγάλες ευθείες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταλάβουμε το ρυθμό αγώνα μας. Το μονοθέσιο ξεκάθαρα μπορεί να είναι δυνατό στις κατατακτήριες, αλλά δεν μπορούμε να το επαναλάβουμε στον αγώνα σε ορισμένες πίστες. Πρέπει να το λύσουμε ώστε να σκοράρουμε πολλούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Ελπίζουμε η δουλειά που έχουμε κάνει θα μας βοηθήσει να πάρουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα».

Επιπλέον ο Μπουντκόφσκι επιβεβαίωσε πως η Alpine πραγματοποίησε τροποποιήσεις στη πίσω αεροτομή της. Ο λόγος είναι τα πιο αυστηρά τεστ της FiA αναφορικά με το σίριαλ των τελευταίων εβδομάδων με τις εύκαμπτες πίσω αεροτομές. Η Alpine, μαζί με τις Red Bull, Ferrari, Alfa Romeo και Alpha Tauri αναγκάστηκαν να κάνουν τροποποιήσεις.

Η Alpine βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!