Η Ford προσφέρει αντικλεπτική προστασία μέσω κινητού (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Η Ford προσφέρει αντικλεπτική προστασία μέσω κινητού (vid)
Με την εφαρμογή FordPass και τη λειτουργία SecuriAlert κάθε ιδιοκτήτης Ford μπορεί να λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του τηλέφωνο σε περίπτωση παραβίασης του αυτοκινήτου του.

Τώρα, η Ford διαθέτει για πρώτη φορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το υψηλής προστασίας σύστημα SecuriAlert (παλαιότερα γνωστό ως Guard Mode) που συνδέεται με smartphone.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το SecuriAlert στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν αναγνωρίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο όχημα, ακόμα και απόπειρα ανοίγματος θυρών ή πρόσβασης με κλειδί, προσφέροντας ξεγνοιασιά στους πελάτες όταν δεν μπορούν να βλέπουν ή να «ακούνε» τα αυτοκίνητά τους.

Πώς λειτουργεί το SecuriAlert

Οι ιδιοκτήτες ενεργοποιούν το SecuriAlert όταν βρίσκονται μακριά από το όχημα. Το χαρακτηριστικό αυτό αυτό ενεργοποιείται και απενεργοποιείται εύκολα με τη βοήθεια της εφαρμογής για smartphone FordPass.

Όταν ενεργοποιηθεί, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του οχήματος για να αναγνωρίσει τυχόν απόπειρα εισόδου στο όχημα. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, το αυτοκίνητο θα στείλει αμέσως μία ειδοποίηση (push notification) στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνεύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το όχημά του.

Η εφαρμογή FordPass αποκαλύπτει την ώρα και το λόγο που το SecuriAlert σήμανε συναγερμό – μέσω του smartphone – καθώς και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του οχήματος.

Εάν γίνει απόπειρα ανοίγματος μιας πόρτας με κλειδί – μία ενέργεια που δεν θα ενεργοποιήσει το συμβατικό συναγερμό του οχήματος – το SecuriAlert θα στείλει μία ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναγνώριση απόπειρας πρόσβασης μέσω ενός πλαστού ή κλεμμένου κλειδιού.

Όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέφει στο όχημά απλά απενεργοποιεί το SecuriAlert μέσω της εφαρμογής FordPass και συνεχίζει το ταξίδι του.

Συνδεδεμένες λειτουργίες

Έχοντας παρουσιαστεί αρχικά για επαγγελματικά οχήματα νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το SecuriAlert είναι μία από τις συνδεδεμένες λειτουργίες που διατίθενται τώρα για όλους τους πελάτες Ford.

Το 2020 η Ford προσέφερε δωρεάν στους Ευρωπαίους πελάτες της μια σειρά υπηρεσιών για συνδεδεμένα οχήματα και πρόσφατα ανακοίνωσε μία συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών για συνδεδεμένα οχήματα σχετικά με την προειδοποίηση των οδηγών για κινδύνους που παρουσιάζονται στο δρόμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!