Η Mercedes πιστεύει πως έλυσε τα προβλήματά της (vid)

Η Mercedes πιστεύει πως έλυσε τα προβλήματά της (vid)
H Mercedes πιστεύει πως μπορεί να λύσει τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε στο GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο έκτος αγώνας της σεζόν, το GP Αζερμπαϊτζάν, έμελλε να είναι καταστροφικός για την ομάδα της Mercedes. Οι Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν για πρώτη φορά στον ίδιο αγώνα μετά το GP Αυστρίας το 2018. Έτσι, ολοκληρώθηκε επίσης ένα σερί τερματισμών 54 αγώνων του Βρετανού στους βαθμούς.

Αγωνιστικά, η Mercedes δεν έδειχνε να έχει τη ταχύτητα να κοντράρει στα ίσα τις Red Bull στον αγώνα. Ιδιαίτερα το δεύτερο κομμάτι στην πίστα του Μπακού της κόστιζε έως και μισό δευτερόλεπτο από τη Red Bull.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes, Μάιλ Έλιοτ, αποκάλυψε στο επίσημο βίντεο της Mercedes μετά το GP Αζερμπαϊτζάν πως η ομάδα έχει ορισμένες λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την W12. «Γνωρίζαμε πως στην αρχή του αγωνιστικού τριημέρου θα είχαμε προβλήματα, αλλά κανείς μας δεν περίμενε να είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν μετά τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Κάναμε μια σειρά δοκιμών ώστε να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του μονοθεσίου. Από τα τεστ αποκομίσαμε δύο θεωρίες, με τη μία να είναι πολλά υποσχόμενη. Δυστυχώς όμως ήταν στο ήταν στο FP3 όπου μπορεί να βρήκαμε ταχύτητα για τις κατατακτήριες, αλλά δεν είχαμε το κατάλληλο στήσιμο για τον αγώνα. Πρέπει να δουλέψουμε στο πώς θα χτίσουμε το στήσιμο της W12 γύρω από τις αλλαγές που κάνουμε σε μελλοντικούς αγώνες όπου θα έχουμε ανάλογα προβλήματα. Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε κάτι ανάλογο στους επόμενους αγώνες».

Στη συνέχεια ανέλυσε πως η φύση της πίστας του Μπακού επηρέασε ιδιαίτερα το μονοθέσιο των Πρωταθλητών. «Στο σιρκουί αυτό είναι πολύ δύσκολο να φέρεις σε κατάλληλη θερμοκρασία τα εμπρός ελαστικά. Πρέπει να έχεις και πολλή αυτοπεποίθηση γιατί οι τοίχοι είναι πολύ κοντά. Αν θερμάνεις καλύτερα τα ελαστικά σου, θα έχεις περισσότερη πρόσφυση. Ο Λιούις βρήκε τη λύση που έπρεπε στο FP3 και ξαφνικά από τις πίσω θέσεις βρεθήκαμε να διεκδικούμε την pole position. Ο Βάλτερι απλά δεν μπόρεσε να είναι στην ίδια θέση».

Η Mercdes οδεύει στο Πολ Ρικάρ για το GP Γαλλίας το τριήμερο 18-20 Ιουνίου, όπου δεν έχει ηττηθεί από την επιστροφή του στο καλεντάρι της F1.

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!