Εκνευρισμένος ο Φερστάπεν μετά την εγκατάλειψη στο Μπακού

Εκνευρισμένος ο Φερστάπεν μετά την εγκατάλειψη στο Μπακού
Ο Μαξ Φερστάπεν νιώθει μεγάλη απογοήτευση και θυμό, καθώς έχασε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη μέσα από τα χέρια του.

Το GP Αζερμπαϊτζάν μας χάρισε για ακόμα μια φορά τεράστιες ανατροπές και δράμα μέχρι τη τελευταία του στιγμή. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, με πολλές μάχες να αλλάζουν συνεχώς την κατάταξη.

Όμως είχαμε δύο σφοδρά ατυχήματα των Λάνς Στρόλ της Aston Martin και του Μαξ Φερστάπεν της Red Bull έπειτα από αστοχία του πίσω αριστερού τους ελαστικού. Η περίπτωση του Ολλανδού ήταν ιδιαίτερα επίπονη, καθώς ήταν στην 1η θέση και απέμεναν 4 γύροι για το τέλος του αγώνα.

Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν ήταν έντονος και δεν έκρυψε τα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα.

«Να εγκαταλείπεις από την κορυφή με λίγους γύρους να απομένουν είναι πολύ εκνευριστικό. Δεν ένιωθα τίποτα παράξενο από το μονοθέσιο και ξαφνικά διαλύθηκε το ελαστικό κι έφυγα με δύναμη στο τοίχο. Δεν ξέρουμε το λόγο αλλά είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει εκτενής έρευνα. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μια φοβερή ημέρα, το μονοθέσιο ήταν τέλειο και ήμουν σίγουρος πως θα κάναμε το 1-2. Αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτό το σπορ. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος για τον Τσέκο [Πέρεζ]. Έκανε τα πάντα σωστά, προσπέρασε τον Λιούις στo pit-stop και έπρεπε να παίξει άμυνα για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είναι κρίμα όμως που χάσαμε την ευκαιρία να ανέβουμε μαζί στο βάθρο».

Ο παράγοντας Pirelli

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε μετά το τέλος του αγώνα να αναφερθεί στην Pirelli και τις συνεχείς αστοχίες ελαστικών.

«Σίγουρα θα έχουμε συζητήσεις με την Pirelli αλλά ήδη ξέρουμε ποια θα είναι η απάντησή τους και είναι δύσκολο να το δεχτώ. Σίγουρα θα είναι λόγω θραυσμάτων, έτσι είναι. Σίγουρα δεν είναι χαρούμενη η Pirelli αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει τον αγώνα αυτό. Είμαι πολύ εκνευρισμένος, διότι ήταν ένας πολύ εύκολος αγώνας για εμένα».

Μπορεί ο Φερστάπεν να εγκατέλειψε τον αγώνα, όμως ο Χάμιλτον δεν κατάφερε να μαζέψει βαθμούς. Ως αποτέλεσμα, η διαφορά στη βαθμολογία παραμένει στους 4 βαθμούς.

Image credit: Red Bull content pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!