Ο νέος CEO της Γιουβέντους προέρχεται από τη Ferrari

Ο νέος CEO της Γιουβέντους προέρχεται από τη Ferrari
O Μαουρίτσιο Αριβαμπένε φέρεται ως επικρατέστερος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου των μπιανκονέρι

Ένα πρόσωπο που έγινε ευρέως γνωστό από τις πίστες της Formula 1 φέρεται πως είναι στην… pole position για το ρόλο του νέου CEO της Γιουβέντους. Ο λόγος για τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, πρώην επικεφαλής της Scuderia Ferrari στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η «Μεγάλη Κυρία» αναζητά πρόσωπο για αυτό το νευραλγικό ρόλο, καθώς μετά από 11 σεζόν σε αυτόν, ο Φάμπιο Παρατίτσι αποχωρεί. Και στην τελική ευθεία, φέρονται να υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι: ο CEO της Σασουόλο, Τζιοβάνι Καρνεβάλι, ο σκάουτερ της Γιουβέντους Ματέο Τονιότσι, ο προπονητής της ομάδας νέων Τζιοβάνι Μάνα και ο Αριβαμπένε.

Ξέρει τα κατατόπια

Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε πως ο 64χρονος από τη Μπρέσια βρίσκεται ήδη στην «οικογένεια» των μπιανκονέρι, αφού από το 2012 έχει θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

Η σχέση του με τον πρόεδρο της ιταλικής ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, είναι εξαιρετική – άλλωστε και προ τριετίας είχε ακουστεί το όνομά του, τόσο για το ρόλο του CEO όσο και για εκείνον του αντί-προέδρου. Σύμφωνα με το calciomercato.com, η ανακοίνωση του Αριβαμπένε είναι θέμα χρόνου.

Vettel Ferrari Australia 2015

Όσο για την εμπλοκή του στη Scuderia Ferrari, την ανέλαβε στα τέλη του 2014, μετά από μία προβληματική περίοδο. Παρότι στις ημέρες του οι «κόκκινοι» ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο τίτλο. Πράγμα που στο ξεκίνημα του 2019 οδήγησε στην αποχώρησή του.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!