Σταρ του αθλητισμού πρωταγωνίστησαν και στη Fashion Week του Παρισιού

Σταρ του αθλητισμού πρωταγωνίστησαν και στη Fashion Week του Παρισιού

Πηνελόπη Γκιώνη

Για ακόμη μία χρονιά ένα από τα πιο δημοφιλή σόου στον χώρο της μόδας είχε λίγη… αστερόσκονη από τις μεγαλύτερες σταρ του αθλητισμού.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι 2024 μπορεί να απέχουν περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την αθλητική ελίτ να βρεθεί στην πόλη για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η οποία ολοκληρώθηκε στις 8 Μαρτίου.

Οι Ολυμπιονίκες Αϊλίν Γκου (Αϊλίν) και Βένους Γουίλιαμς ήταν μεταξύ των αθλητριών που παρακολούθησαν την επταήμερη εκδήλωση που προσκαλεί τους σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις επερχόμενες συλλογές τους για την επόμενη σεζόν. Από το να παρακολουθήσουν μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα brands του κόσμου στην πασαρέλα από την πρώτη σειρά μέχρι ακόμη και να περπατήσουν στις πασαρέλες ως μοντέλα, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιες πρωταθλήτριες συμμετείχαν στη δράση της εβδομάδας μόδας.

Η Ράισα Λεάλ, που μόλις πριν λίγο καιρό αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο street skateboarding, ξεχώρισε καθώς εμφανίστηκε στο λανσάρισμα των νέων φθινοπωρινών και χειμερινών συλλογών της Louis Vuitton στο Μουσείο D'Orsay.

Η 15χρονη αργυρή Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020 κάθισε στην πρώτη σειρά για την επίδειξη και αργότερα εμφανίστηκε σε φωτογραφίες με τον Αμερικανό τραγουδιστή Φαρέλ Γουίλιαμς, ο οποίος έχει συνεργασία με το εμβληματική brand Luis Vuitton.

Στο σόου της Louis Vuitton εμφανίστηκε επίσης η δις Ολυμπιονίκης του Πεκίνου 2022, και φοβερά δημοφιλής στον χώρο και ειδικά στην Κίνα, Αϊλίν Γκου. Η Γκου, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα για το συγκεκριμένο brand πέρυσι, έχει μιλήσει συχνά για την ισχυρή σχέση της με τη μόδα. Πέρυσι, η freestyle σκιέρ έκανε τη δεύτερη εμφάνισή της στο Met Gala, το φιλανθρωπικό event για το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, όπου οι προσκεκλημένοι ενθαρρύνονται να ντυθούν σύμφωνα με το επιλεγμένο θέμα.

Η σούπερ σταρ του τένις Βένους Γουίλιαμς έκανε αρκετές εμφανίσεις σε διάφορα σόου στο Παρίσι, αποδεικνύοντας την αγάπη της για όλα τα πράγματα που αφορούν το στυλ. Η πέντε φορές Ολυμπιονίκης και επτά φορές νικήτρια Γκραν Σλαμ εμφανίστηκε στην πρώτη σειρά για το γαλλικό brand Chloe, φορώντας ένα φουσκωτό λευκό παλτό και ένα μαύρο διχτυωτό φόρεμα. Το ντύσιμό της ήταν η τέλεια επίδειξη του γούστου της στη μόδα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Επίσης, σε πολλά σόου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας παρευρέθηκε η Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας από τη Σομαλία Ράμλα Άλι, η οποία είναι γνωστή για την εξισορρόπηση της ζωής στο ρινγκ με τον κόσμο της υψηλής μόδας.

Ανάμεσα στο να μοιράζεται τον ενθουσιασμό της για τους συμπαίκτες της που έγραψαν ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, η σταρ του στίβου Ντίνα Άσερ Σμιθ έγινε πρωτοσέλιδο για το ντεμπούτο της στην πασαρέλα για το Off White του Βιρτζίλ Λαμπλό.

Η 22χρονη άσσος των σπριντ ηγήθηκε ενός καστ αθλητών που πρωταγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μεταξύ των οποίων η Καταρίνα Τζόνσον Τόμπσον της βρετανικής ομάδας, η πρωταθλήτρια του Ρίο 2016 στο έπταθλο Νάφι Τιάμ από το Βέλγιο και η Ρενέλ Λαμότ από τη Γαλλία, οι οποίες ανέβηκαν στην πασαρέλα για να γιορτάσουν το έργο του σχεδιαστή.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]