kris_evert_martina_navratilova
16/12/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Έβερτ-Ναβρατίλοβα: Απέναντι στα κορτ, δίπλα-δίπλα για τον καρκίνο

Πηνελόπη Γκιώνη

Οι αθλήτριες μίας από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες του αθλητισμού, Κρις έβερτ και Μαρτίνα Ναβρατπίλοβα, δίνουν ένα συγκινητικό και ισχυρό δίδαγμα με αφορμή τη δυσάρεστη είδηση του καρκίνου.

Λίγες μέρες έχουν περάσει από τη στιγμή που η Κρις Έβερτ ανακοίνωσε πως διαγνώσθηκε ξανά με καρκίνο και πως ετοιμάζεται να δώσει άλλη μία μάχη. Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα γνωρίζει πολύ καλά πως είναι αυτές οι διαφορετικές μάχες και μαζί, οι δυο τους, θα προσπαθήσουν να νικήσουν.

«Είμαστε σε αυτό μαζί», έγραψε η Κρις Έβερτ σε μία φωτογραφία που ανέβασε στo Twitter στην οποία είναι αγκαλιά με τη Ναβρατίλοβα, με τη δεύτερη να φέρνει φαγητό στο σπίτι της πρώτης. Η φωτογραφία των 36 grand slam έκανε τους χρήστες του διαδικτύου να θυμηθούν τη μεγάλη αντιπαλότητά τους και να εμπεδώσουν τι σημαίνει πραγματικά αθλητισμός.

Δύο εντελώς διαφορετικές αθλήτριες, από το στυλ που είχαν στο παιχνίδι μέχρι τον χαρακτήρα που έδειχναν. Από το 1973 έως το 1988, η δική τους ήταν μια από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στον αθλητισμό γενικότερα, όχι μόνο στο τένις. Είχαν αναμετρηθεί συνολικά 60 φορές σε τελικούς, 80 φορές συνολικά και από όλες αυτές οι 14 είναι σε τελικούς grand slam. Μέσα στο κορτ φαίνονταν να είναι «εχθροί», η μία ήθελε να νικήσει την άλλη όπως είναι λογικό και δεν φαινόταν να υπάρχουν περιθώρια φιλίας. Όμως, στην ουσία του πράγματος η μία πίεζε την άλλη να γίνει καλύτερη και έτσι στην πορεία κατάφεραν να δημιουργήσουν μία πολύ ισχυρή φιλία.

Πέρα από το τένις και από το γεγονός πως είναι δύο πολύ δυναμικές γυναίκες με άποψη και φωνή, δυστυχώς τις ένωσε και ο καρκίνος. Η Ναβρατίλοβα αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι καθαρή όμως είναι τώρα η ώρα να στηρίξει τη φίλη της, Κρις, η οποία διαγνώσθηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο. Η φιλία τους πέρα από συγκινητική είναι και ένα μεγάλο δίδαγμα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]