Η Μαρια Σάκκαρη
17/07/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Πρώτη φορά το ελληνικό γυναικείο τένις με επτά παίκτριες στο Top500

Κώστας Ευθυμιάδης

Η νέα παγκόσμια κατάταξη στο γυναικείο τένις έχει έντονη ελληνική παρουσία στο Top500 με την Σάκκαρη στο Νο9 και τέσσερις τενίστριες με ρεκόρ καριέρας.

Με δύο αλλαγές στο Top10, η μία αυτή μεταξύ της Μαρίας Σάκκαρη και της Πέτρα Κβίτοβα, ανακοινώθηκε η νέα παγκόσμια κατάταξη στις γυναίκες, στην οποία η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει επτά γυναίκες στο Top500.

Η Σάκκαρη οπισθοχώρησε μία θέση και βρίσκεται στο Νο9, με την Τσέχα να έχει ανέβει στο Νο8.

Η άλλη προσθήκη στην λίστα είναι η παρουσία της νεάς κατόχου του Wimbledon Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Η Τσέχα κατέκτησε τον τίτλο και κέρδισε 32 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, για να είναι σήμερα για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο10. Η Σβιόντεκ κράτησε την κορυφή μετά τον αποκλεισμό της Σαμπαλένκα στα ημιτελικά του Wimbledon, ενώ Ριμπάκινα, Πεγκούλα και Γκαρσία, διατηρούν τις θέσεις τους στην πρώτη πεντάδα.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες Ελληνίδες, έχουν συμβεί εντυπωσιακά πράγματα στην κατάταξη. Μπορεί η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο170) και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο201) να είχαν μικρές οπισθοχωρήσεις, όμως τέσσερις τενίστριες έκαναν νέο ρεκόρ καριέρας.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη για πρώτη φορά μπήκε στο Top300, καθώς κέρδισε 18 θέσεις και είναι στο Νο291 μετά την παρουσία της στον ημιτελικό του 25αριου τουρνουά της Γερμανίας.

Απίστευτη άνοδος για την Μάρθα Ματούλα που μετά από έναν τίτλο και έναν ακόμη τελικό, έχει ανέβει 119 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξης και πλέον είναι στο Νο332.

Ρεκόρ καριέρας και για την Παύλου που ανέβηκε 21 θέσεις και είναι πλέον στο Νο466, ενώ και η Μιχαέλα Λάκη είχε εντυπωσιακή άνοδο 47 θέσεων και είναι πλέον στο Νο481.

Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη

Με εξαίρεση την 26χρονη Ματούλα, οι άλλες τρεις τενίστριες είναι ηλικίας 20 (Σακελλαρίδη), 19 (Παύλου) και 18 (Λάκη) ετών.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]