karoline_wozniacki
02/07/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Καρολίν Βοζνιάκι: Η επιρροή της Σερένα Γουίλιαμς στην επιστροφή της δημοφιλούς τενίστριας

Πηνελόπη Γκιώνη

Η είδηση πως η Καρολίν Βοζνιάκι επιστρέφει στην ενεργό δράση έφερε μόνο χαρά στον κόσμο του τένις, με την ίδια να εξηγεί πως η σταρ του αθλήματος Σερένα Γουίλιαμς είχε... βάλει το χεράκι της σε αυτή τη σημαντική απόφαση.

Μετά από απουσία τριών ετών, το πρώην Νο1 του κόσμου στο τένις γυναικών η Καρολίν Βοζνιάκι ανακοίνωσε πως θα επανέλθει στην ενεργό δράση.

Η πρωταθλήτρια από τη Δανία, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2020 μετά από δύο διαγνώσεις για ρευματοειδή αρθρίτιδα αλλά και μία διάγνωση για ένα αυτοάνοσο νόσημα. Όταν αποφάσισε να κάνει παιδιά ήρθε και η στιγμή που είπε το «αντίο» στο τένις, τον Ιανουάριο του 2020.

Δύο παιδιά μετά, περίπου τρία χρόνια έπειτα από την «έξοδο», η 32χρονη Βοζνιάκι ανακοίνωσε πως μαζί με την οικογένειά της αποφάσισαν πως θα ήταν καλό για εκείνη να επιστρέψει στους αγώνες, όπως δήλωσε η ίδια μέσα από συνέντευξη που έδωσε στη Vogue. Ανάμεσα σε όλα όσα ανέφερε, αποκάλυψε πως ρόλο στην απόφασή της έπαιξε και η θρυλική τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς.

Όπως εξήγησε η Βοζνιάκι, μερικές εβδομάδες πριν ανακοινώσει την επιστροφή της, είχε βγει για φαγητό με την Αμερικανίδα σταρ και της είχε εμπιστευτεί τότε πως σκοπεύει να επιστρέψει αφού το ίδιο είχε κάνει και η Γουίλιαμς μετά τη γέννηση της κόρης της:

«Όταν της είπα για το σχέδιό μου εκείνη απάντησε “Ουάου, πόσο καλό για σένα. Θα σε εμψυχώνω σε κάθε σου βήμα σε αυτόν τον δρόμο, και αν ποτέ χρειαστείς οτιδήποτε θα είμαι εδώ”. Πάντα ήταν εκεί για μένα.

Η Σερένα, μάλιστα, δεν έχει πάρει όση επιβράβευση θα έπρεπε για τα Grand Slam που έχει κερδίσει μετά τη γέννηση της κόρης της, Ολιμπία. Η απόσυρσή της θα έχει πάντα γλυκόπικρη γεύση για μένα αλλά και για πάρα πολλές παίκτριες γιατί σημαίνει πάρα πολλά για το τένις γυναικών. Χάραξε τον δρόμο για πάρα πολλές από εμάς, μας έδειξε πως όλα είναι εφικτά».

Βοζνιάκι και Γουίλιαμς έχουν συναντηθεί 11 φορές σε αγώνες στις σημαντικές καριέρες τους, με την Αμερικανίδα να έχει επικρατήσει στις 10 από αυτές τις μονομαχίες. Η μοναδική νίκη της Δανής ήταν στο Miami Open 2012 αλλά ακόμη και αυτό το σερί ηττών που έχει η ίδια από την Γουίλιαμς, δεν τις έχει σταματήσει από το να είναι στενές φίλες.

Θυμίζουμε πως η Βοζνιάκι έχει βρεθεί στο Νο1 του κόσμου δύο φορές ενώ στην 15ετή καριέρα της έχει κατακτήσει 30 τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του Αustralian Open το 2018. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ίδια έγινε μητέρα για δεύτερη φορά μόλις τον Οκτώβριο του 2022.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]