juju
13/12/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Με σταρ την Κλοστερχάλφεν ανέβηκαν οι Γερμανίδες στο βάθρο του ανωμάλου δρόμου

Πηνελόπη Γκιώνη

Οι Γερμανίδες δρομείς που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο ομαδικό κατακτώντας χρυσό στις γυναίκες και χάλκινο στις νεάνιδες. Αυτό ήταν η καλύτερη απόδειξη της αποτελεσματικής δουλειάς τους.

Η Γερμανία ανέκαθεν είχε καλή παράδοση στον στίβο όμως δεν είχε καταφέρει ποτέ να έχει τόσο καλά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, μέχρι τώρα που στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τορίνο ξεχώρισαν.

Τα μεγάλα πυροβολικά των αποστάσεων επιστρατεύτηκαν και έτσι οι δυνάμεις των εξαιρετικών Κονστάνζ Κλοστερχάλφεν και Αλίνα Ρεχ ενώθηκαν. Αμφότερες έχουν καταφέρει να κάνουν γνωστό το όνομά τους στον παγκόσμιο στίβο, αφού καταφέρνουν να πετυχαίνουν πολύ καλές επιδόσεις σε διάφορες αποστάσεις με την πρώτη μάλιστα να έχει τρέξει μέχρι και ημιμαραθώνιο και τερματίζοντας σε αξιοπρεπέστατους χρόνους ενώ στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 5000μ. H ίδια έχει την υπογραφή της στο ευρωπαϊκό ρεκόρ των 5000μ κλειστού και πολλών εθνικών ρεκόρ.

Η 8η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Κλοστερχάλφεν, βγήκε μπροστά στον αγώνα του Τορίνο από την αρχή και μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Καρολίν Γκροβντάλ, και τις Γιασεμίν Καν (Τουρκία) και Σελαμαβίτ Τεφέρι (Ισραήλ) διεκδικούσαν το χρυσό και έτσι η επιτυχία της γερμανικής ομάδας φαινόταν από την αρχή. Από πίσω έρχονταν οι Χάνα Κλάιν και Μίριαμ Ντάτκε ενώ μόνο η Ρεχ είχε μείνει λίγο πίσω στην αρχή, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να «επιτεθεί». Οι Καν και Τεφέρι έπεσαν, αφού η πρώτη τραυματίστηκε και η δεύτερη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό, και σταδιακά ανέβαινε η Ρεχ. Η Κλοστερχάλφεν ήταν πολύ κοντά στο χρυσό όμως τελικά τερμάτισε δεύτερη. Λίγο πιο πίσω βρισκόταν η Αλίνα Ρεχ που πάλευε κυριολεκτικά για τη θέση της στο βάθρο αφού η συμπατριώτισσά της Χάνα Κλάιν βρισκόταν ακριβώς δίπλα της. Οι δυο τους έπεσαν μαζί στη γραμμή του τερματισμού και το photo finish έδειξε τη χάλκινη. Έτσι η Γερμανία έκανε το 2-3-4 ενώ είχαν και μία 7η θέση, με τη Μίριαμ Ντάτκε, και μία 20ή με την Κατερίνε Γκρατζ. Φυσικά στο άθροισμα ήταν πρώτες αφού ήταν όλες εξαιρετικές και έτσι κατέκτησαν το πρώτο τους, ιστορικό χρυσό στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

hh

Αυτός είναι ο τίτλος που συμπληρώνει αρμονικά τη συλλογή της κορυφαίας Γερμανίδας δρομέα, αυτή τη στιγμή, αφού η Κλοστερχάλφεν έχει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό ανωμάλου δρόμου και στην κατηγορία Κ20 και στην Κ23. Τώρα, της λείπει μόνο το χρυσό στη διοργάνωση. Παράλληλα αυτό είναι ακόμη μία απόδειξη πως η 25χρονη Γερμανίδα έχει τις ικανότητες να εξελιχθεί και να γίνει μία φοβερή δρομέας αφού σε κάθε της αγώνα φροντίζει να εντυπωσιάζει, σπώντας τα χρονόμετρα.

Λίγο νωρίτερα, είχαν τρέξει προς το βάθρο οι νεάνιδες της χώρας που με τις Κίρα Βάις (6η θέση), Λίζα Μέρκελ (13η), Σοφία Μπενφάρες (14η), Καρολίνα Σοφέρ (27η) και Γιοχάνα Πούλτε (33η) έδειξαν ένα πρόσωπο ενότητας και ανέβηκαν παρέα στο τρίτο σκαλί του βάθρου, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]