jhuj
06/12/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Λέα Μέγιερ: Η ιστορία της Γερμανίδας πίσω από το κορυφαίο «κλικ» της χρονιάς

Πηνελόπη Γκιώνη

Η στιγμή που η Λέα Μέγιερ πέφτει μέσα στη λίμνη στον προκριματικό των 3000μ στιπλ ήταν το κλικ της χρονιάς  για τον στίβο. Πίσω από αυτή τη φωτογραφία, όμως, κρύβεται μία ιστορία πολλών... συναισθημάτων με πρωταγωνίστρια τη Γερμανίδα δρομέα. 

Η πρώτη της φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ήταν αυτή στο Όρεγκον το 2022. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Λέα Μέγιερ, έκανε το ντεμπούτο της στα Παγκόσμια πρωταθλήματα στο Γιουτζίν αλλά η πρεμιέρα δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε.

tyy

Ένα μήνα πριν αγωνιστεί στο Γιουτζίν, είχε κερδίσει το εθνικό πρωτάθλημα στα 3000μ στιπλ με 9:32.44 και βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, όπως δήλωσε αργότερα. Αγωνιζόταν σε διάφορα μίτινγκ, έκανε καλούς χρόνους και ένιωθε έτοιμη να ανταγωνιστεί κορυφαίες αθλήτριες του αγωνίσματος στην αμερικανική πίστα, με στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό της. Οι λίστες ήταν έτοιμες, η Μέγιερ έτρεχε στην πρώτη προκριματική σειρά και ήταν έτοιμη να κάνει ρεκόρ για να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Ο αγώνας ξεκινά και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά όμως μετά το πρώτο λεπτό πλησιάζει η ώρα του εμποδίου στη λίμνη. Εκεί η Μέγιερ δεν ανέβηκε καλά με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στη λίμνη πολύ άτσαλα, με το κεφάλι το οποίο βρέθηκε όλο μέσα στο νερό. Έτσι, με βρεγμένα μαλλιά κολλημένα πάνω στο πρόσωπό της και τα μάτια της, και έχοντας «ταρακουνηθεί» από τη σφοδρή πτώση συνέχισε για ακόμη 8 λεπτά, μέχρι τον τερματισμό. Μετά από 9:31 τερμάτισε, στην όγδοη θέση η οποία δεν ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στον τελικό.

Η απογοήτευση ήταν φανερή. «Έκανα ένα λάθος επίπονο, σωματικά και πνευματικά» είπε αργότερα, σχολιάζοντας πως δεν φανταζόταν έτσι την πρώτη της φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Επέστρεψε στη Γερμανία, χωρίς να έχει πρόθεση να το βάλει κάτω. Όμως την περίμενε ακόμη μία αναποδιά αφού κόλλησε κορωνοϊό τη μέρα που θα πήγαινε για προετοιμασία στο υψόμετρο της Ελβετίας. Μόλις 10 μέρες πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου βγήκε αρνητική και προσπάθησε να καλύψει όλα τα κενά της για να μπορέσει να κάνει την κούρσα που δεν κατάφερε στο Όρεγκον. Μέσα σε ένα στάδιο γεμάτο Γερμανούς φιλάθλους, που την ενθάρρυναν και φώναζαν για εκείνη, κατάφερε να τερματίσει δεύτερη (πίσω μόνο από τη Λουίζα Γκέγκα) με νέο ατομικό ρεκόρ (9:15.35) και να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, από το μυαλό της περνούσε η στιγμή που έπεφτε στη λίμνη στο Όρεγκον και έχανε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τελικό.

«Είμαι ο άνθρωπος που θα πέσει πέντε φορές και θα σηκωθεί έξι» έχει πει και το εφάρμοσε 100%. Αυτή η φωτογραφία, του Βρετανού Μάρτιν Ρίκετ, βραβεύτηκε ως η καλύτερη της χρονιάς για το 2022.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]