uk
02/12/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Καρολίν Γκροβντάλ: Η Νορβηγίδα δρομέας που θα τρέξει για το «χρυσό» συναίσθημα

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Νορβηγίδα πρωταθλήτρια των αποστάσεων Καρολίν Γκροβντάλ ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και να διατηρήσει τον τίτλο της από την περσινή διοργάνωση, έχοντας βαθιά επιθυμία να νιώσει ξανά το συναίσθημα της νίκης.

Η διαδρομή σε ανώμαλο έδαφος έχει προκλήσεις που, όπως φαίνεται, βοηθούν πολύ την Καρολίν Γκροβντάλ.

Η Νορβηγία έχει παράδοση στον ανώμαλο δρόμο, και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, αφού ανέκαθεν η σημαία τους φιγουράρει στους πίνακες μεταλλίων. Το ίδιο ισχύει και για το όνομα της Γκροβντάλ που από το 2006 που έχει πάρει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, ως κορασίδα ακόμη, δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται και να διακρίνεται αν όχι να ανεβαίνει στο βάθρο.

Το 2021, στο Δουβλίνο, η 31χρονη δρομέας έκοψε πρώτη την κορδέλα και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Από το 2015, κάθε χρόνο, ανέβαινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης στην κατηγορία των γυναικών. Το 2019 πήρε το ασημένιο και έλειπε πια μόνο το χρυσό για να συμπληρώσει τη συλλογή της. Στο Δουβλίνο, όπου είχε πάρει και το πρώτο της χρυσό το 2009 στην κατηγορία των νεανίδων, ήρθε και το πρώτο της χρυσό στην κατηγορία των γυναικών για να συμπληρώσει το κενό που υπήρχε στη μεταλλιοθήκη της. «Έχω πάρει τόσα χάλκινα και αργυρά μετάλλια στον ανώμαλο δρόμο αλλά και σε αγωνίσματα εντός σταδίου, που το χρυσό σημαίνει πάρα πολλά για μένα» είχε δηλώσει μετά από αυτή την επιτυχία της. Και τώρα θα επιστρέψει σε μία αντίστοιχα δύσκολη διαδρομή με στόχο να αισθανθεί ξανά αυτή την ευτυχία του χρυσού μεταλλίου.

Η ίδια βέβαια έχει ακόμη έναν στόχο, το ρεκόρ. Γιατί αν κανείς τσεκάρει τα ατομικά της ρεκόρ θα ανακαλύψει πως πολλά (και συγκεκριμένα έξι) είναι και Εθνικά ρεκόρ ενώ μικρότερη, όταν ήταν νεάνιδα, είχε κάνει και Ευρωπαϊκό ρεκόρ Κ20 στα 3000μ στιπλ. Είναι 12 φορές πρωταθλήτρια Νορβηγίας και το όνομά της είναι γνωστό ανάμεσα στους δρομείς αλλά και τους λάτρεις του στίβου.

Tώρα, είναι μέρος της 20μελούς ομάδας της Νορβηγίας, που ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ιταλία έχοντας αφήσει λίγο... χώρο στις βαλίτσες τους, για τα μετάλλια που σκοπεύουν να πάρουν μαζί τους. Για την ιστορία, η Νορβηγία έχει κερδίσει 25 μετάλλια στη διοργάνωση και η Γκροβντάλ έχει στο βιογραφικό της τα οκτώ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]