steeple
12/10/2022
ΣΤΙΒΟΣ

World Athletics: Γιορτάζει την ενδυνάμωση των νεαρών αθλητριών για τη #DayOfTheGirl

Πηνελόπη Γκιώνη

Η ημέρα του κοριτσιού #DayOfTheGirl, που μεγαλώνει και γίνεται μία ελεύθερη γυναίκα, γιορτάζεται έχει καθιερωθεί για τις 11 Οκτωβρίου αλλά και κάθε μέρα. Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) τη γιόρτασε με ένα βίντεο έμπνευσης.

Οι μεγάλες ομοσπονδίες αθλημάτων έχουν ξεκινήσει να προωθούν, με κάθε τρόπο, τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότητα στον αθλητισμό προσπαθώντας να αλλάξουν μάλιστα όλο το πλαίσιο ώστε η βάση να είναι ίδια για γυναίκες και άνδρες. Η ενδυνάμωση από μικρή ηλικία είναι «κλειδί» στην πορεία των γυναικών στον αθλητισμό και γι' αυτό σε πολλά αθλήματα οι γυναίκες βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο.

Με το hashtag #WeGRowAthletics, το οποίο πολύ συχνά προσθέτει στις δημοσιεύσεις της η World Athletics, κοινοποίησε ένα βίντεο που δείχνει μικρά κορίτσια, επίδοξες πρωταθλήτριες, και τις συνδέει με τεράστιες μορφές του στίβου όπως τη «βολίδα» των σπριντ Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στο τριπλούν Γιούλιμαρ Ρόχας και την παγκόσμια πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Ρουθ Τσεπτενγκέτιχ.

Για την ημέρα του κοριτσιού, που ξεκίνησε να γιορτάζεται πριν 10 χρόνια και έχει πια καθιερωθεί, η World Athletics δημιούργησε το εξής:

Αξίζει να αναφέρουμε πως η παγκόσμια ομοσπονδία έχει κάνει σημαντικό βήματα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς έχει microsite (Women in Athletics) αποκλειστικά για τις γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους στον αθλητισμό, τον αντίκτυπο των σημαντικών γυναικών στις νέες γενιές και την επίδραση των πρωταθλητριών.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]