Ναόμι Οσάκα: Παιδικό βιβλίο δια χειρός της κορυφαίας τενίστριας
05/10/2022
ΤΕΝΝΙΣ

Ναόμι Οσάκα: Παιδικό βιβλίο δια χειρός της κορυφαίας τενίστριας

Το πρώτο της παιδικό βιβλίο κυκλοφορεί η Οσάκα και δίνει μέρος των εσόδων σε οργάνωση για τη βελτιοποίηση του αθλητισμού για τις γυναίκες.

Η Ναόμι Οσάκα, ακολουθώντας τα βήματα των Σερένα Γουίλιαμς και Στίφεν Κάρι, θα κυκλοφορήσει το πρώτο της παιδικό βιβλίο τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η κορυφαία τενίστρια από την Ιαπωνία, που είχε βρεθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαία τουρνουά τένις, ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «The Way Champs Play». Όπως εξηγεί η ίδια, αυτό το βιβλίο έχει στόχο να εμπνεύσει τα μικρά παιδιά που θα το διαβάσουν και να τους κάνει να αποκτήσουν πίστη στον εαυτό τους.

«Ελπίζω αυτό το βιβλίο να εμπνεύσει τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν πως μπορούν να κάνουν οτιδήποτε βάλουν στο μυαλό τους». Παράλληλα, η Οσάκα δήλωσε πως μέρος των εσόδων από το βιβλίο της θα δοθούν στην οργάνωση Play Academy, της οποίας είναι πρέσβειρα, και που έχει στόχο την ενδυνάμωση των νέων γυναικών στον αθλητισμό και τη βελτίωση του αθλητικού πεδίου για τις ίδιες.

Η Οσάκα, πέρυσι για πρώτη φορά, μίλησε ανοιχτά για τα ζητήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει και πως από το 2018 περνάει μεγάλα διαστήματα κατάθλιψης ζητώντας παράλληλα το δικαίωμά της στη «σιωπή», αφού το να απολογείται στους δημοσιογράφους για την απόδοσή της την πίεζε πολύ.

Στα 23 της είχε μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη και τα ψυχικά προβλήματα με τα οποία παλεύουν σιωπηλά οι αθλητές, βρήκε το θάρρος να αποσυρθεί από μεγάλα τουρνουά παλεύοντας για τα πιστεύω της και βρήκε στήριξη στα πρόσωπα τεράστιων αθλητών, όπως τη θρύλο του τένις Σερένα Γουίλιαμς. «Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ και είναι ΟΚ να μιλάς για αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν, υπάρχει φως στο τούνελ. Οι αθλητές είναι άνθρωποι» είχε δηλώσει στους ΤΙΜΕS, συνοψίζοντας όλη της την αλήθεια σε μερικές λέξεις.

Έκτοτε, προσπαθεί να επιστρέψει στην κορυφή του αθλήματος που αγαπά όσο προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμπνεύσει με την ιστορία και τις δράσεις της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]