Άννα Μαρία Ίβιτς
14/04/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Η Αννα Μαρία Ιβιτς αναδείχθηκε πρώτη στα 400μ. και τώρα περιμένει το Ευρωπαϊκό Κ18

Την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στα 400 μέτρα κατέκτησε η κόρη της Ελένης Πετρουλάκη και του Ίλια Ίβιτς, Άννα - Μαρία, που τώρα στοχεύει στην Ευρώπη!

Η διαδρομή της στον στίβο ξεκίνησε πριν καλά καλά κλείσει τα 10. Και η πρώτη μεγάλη διάκριση ήρθε την Τετάρτη στον Βόλο όπου κατέκτησε την πρώτη σχολική πανελλήνια θέση στα 400 μέτρα αλλά ο στόχος της πλέον είναι έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. «Στόχος μου είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Ισραήλ», δηλώνει στο GWomen, η κόρη της Ελένης Πετρουλάκη και του Ίλια Ίβιτς.

Ισορροπώντας με χάρη ανάμεσα σε τρία τόσο διαφορετικά πεδία (σχολικές υποχρεώσεις, αθλητισμός ενώ παλαιότερα έχει ασχοληθεί και με το modeling), η Άννα - Μαρία είναι η απόδειξη ότι οι γυναίκες του σήμερα μπορούν να είναι ό,τι θέλουν. Δεν περιορίζονται σε καλούπια και στεγανά.

Η Αννα Μαρία ΙβιτςΠροπονητής της 17χρονης αθλήτριας είναι ο Γιάννης Οικονόμου και μετά την επιτυχία της στα 400μ. σπεύδει να τον ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη και την στήριξή του.

«Τον ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη του, καθώς καταφέρνει χωρίς πίεση και άγχος να με βοηθά στο να φέρνω επιτυχίες», σημειώνει συγκεκριμένα.

Πρότυπο της; Η Γερμανίδα Αλίσα Σμιντ. Η καλλονή των σπριντ που πήρε την σκυτάλη της ομορφιάς και βγήκε πρωταθλήτρια.

Η Αννα Μαρία Ιβιτς

Οι γονείς, κι ιδιαίτερα η μητέρα της που έχει ακολουθήσει την γυμναστική ως τρόπο ζωής, είχαν κομβικό ρόλο στην απόφασή της να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Της εμφύσησαν από μικρή τις αρχές και τα οφέλη του και την άφησαν στα χέρια του, να βγάλει τα συμπεράσματά της μόνη της.

Η νίκη της στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα είναι λοιπόν αφιερωμένη σε εκείνους. Στην οικογένειά της. Αλλά και στις φίλες της που έδωσαν το παρών για να την στηρίξουν.

Όσο για τις συμβουλές που της δίνουν οι γονείς της, είναι «να βάζω πάντα στόχους στη ζωή μου και να προσπαθώ με πολλή δουλειά να τους πετύχω».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]