Η Αννα Κορακάκη

Κορακάκη: Η «πριγκίπισσα» Αννα έγινε και πάλι χρυσή

Δημήτρης Ντζάνης

Στην χώρα των Φαραώ, την Αίγυπτο, η Αννα Κορακάκη φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο κι επέστρεψε εκεί που ανήκει. Στην κορυφή.

Για την Άννα Κορακάκη το 2022 άρχισε ιδανικά. Η 26χρονη ολυμπιονίκης από τη Δράμα επιστρέφει ξανά εκεί όπου ανήκει, στην κορυφή. Δύο στα δύο για την Άννα και την οικογένεια Κορακάκη, μέσα στη νέα χρονιά.

Πρωτιά με τον αδελφό της Διονύση στο μικτό πιστόλι των 10μ. στο γκραν πριν της πόλης Ρούσε της Σλοβενίας τον Ιανουάριο, χρυσό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη την Τρίτη (1/3) στο αεροβόλο πιστόλι των 10μ. στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κάιρο.

«Anna is back», αλλά μοιάζει λίγο υπερβολικό, γιατί η Ελληνίδα σκοπεύτρια ήταν πάντα εδώ.

Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία και την κορυφή. Σε ηλικία 20 ετών επέστρεψε από το Ρίο ντε Τζανέιρο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το χρυσό μετάλλιο από το πιστόλι 25μ. και το χάλκινο από το αεροβόλο πιστόλι 10μ.

Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη διοργάνωση της Αθήνας το 2004. Για σκεφτείτε το. Ήταν η στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα μάθαινε για ένα χαμογελαστό κορίτσι από τη Μακεδονία και για τη σκοποβολή.

Κάτω από δύσκολες, τι δύσκολες, απαράδεκτες συνθήκες για την προετοιμασία της στη Δράμα και μακριά από τα φώτα δημοσιότητας, η Άννα Κορακάκη είχε ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου.

Αίφνης έπρεπε να διαχειριστεί τόσο έντονα συναισθήματα, την προβολή. Εύκολα κάποιος θα μπορούσε να είχε χάσει το μυαλό του, να είχε παρασυρθεί. Όμως η Κορακάκη παρέμεινε σεμνή και ταπεινή, έργο και του πατέρα της προπονητή-παιδαγωγού, Τάσου Κορακάκη.

Το όνειρο ενός σκοπευτηρίου

Και όταν καταλάγιασαν οι πανηγυρισμοί και τα παχιά λόγια, η σκοπευτική οικογένεια Κορακάκη ζήτησε το αυτονόητο, έναν αξιοπρεπή χώρο προετοιμασίας, ένα προπονητήριο όπου η Αννα και ο Διονύσης θα μπορούσαν απερίσπαστοι να κάνουν την προετοιμασία της. Να φύγουν από το νταμάρι όπου έκανε προπόνηση.

Η λύση δόθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία και την ανιδιοτελή προσφορά του Δραμινού εφοπλιστή, Άρη Θεοδωρίδη. Πριν φύγει το 2019 δόθηκαν προς χρήση δύο χώροι, ένας για το αεροβόλο πιστόλι των 10μ., εντός της Δράμας κι ένας για τα όπλα των 25μ. και 50μ. στην περιοχή της Καλλιφύτου.

«Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα»

Η Άννα Κορακάκη πήγε το περασμένο καλοκαίρι στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια ήταν οι σημαιοφόροι για την ολυμπιακή ομάδα στην Τελετή Έναρξης.

«Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδους μεγαλείου» έχει γράψει η ίδια, φέρνοντας στη μνήμη της είσοδό της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, κρατώντας την ελληνική σημαία.

Το αποτέλεσμα στπ Τόκιο μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό για όλους εμάς απέξω. Όμως τις δύο 6ες θέσεις στο αεροβόλι πιστόλι 10μ. και στο πιστόλι των 25μ., σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πολλοί θα τις εζήλευαν.

Η Άννα Κορακάκη πέρα από κορυφαία σκοπεύτρια είναι και μια γυναίκα με ευασθησίες.

«Απόψε ταξιδεύουμε στο Κάιρο για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, βαθιά λυπημένοι από την καταστροφική κατάσταση στην Ουκρανία.

Απλά ήθελα να ενημερώσω όλους τους συναδέλφους αθλητές και τους προπονητές τους, ότι έχουν την αμέριστη υποστήριξή μου με οποιονδήποτε τρόπο θα μπορούσα να βοηθήσω αυτούς, τις οικογένειές τους ή οποιονδήποτε άλλον.

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι σε όλους εκείνους που υποφέρουν αυτή τη στιγμή» ήταν το μήνυμά της στις 24 Φεβρουαρίου, πριν από το ταξίδι της στην Αίγυπτο.

Εκεί από τη χώρα των Φαραώ, η Άννα Κορακάκη σκόπευσε αλφάδι στο κέντρο, ανοίγοντας ένα νέο αγωνιστικό κύκλο στόχων, άλλωστε το «Παρίσι 2024» όλο και ζυγώνει.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]