iranian wrestling
31/05/2023
ΠΑΛΗ

Πάλη: Επέμβαση ΔΟΕ και Παγκόσμιας ομοσπονδίας για τα γεγονότα στην Ινδία, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται

Πηνελόπη Γκιώνη

Η κατάσταση στην Ινδία, μετά τις κατηγορίες αθλητριών για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας πάλης, έχει ξεφύγει και μετά από συλλήψεις αθλητών/-τριών οπυ έγιναν επενέβη η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή.

Οι ειδήσεις από την Ινδία, που η αστυνομία συλλαμβάνει αθλητές και αθλήτριες της πάλης που διαδηλώνουν για δικαιοσύνη σε ένα φοβερά σημαντικό ζήτημα, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και ήταν ζήτημα χρόνου να επέμβει με κάποιον τρόπο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με πρωτοπόρο την πρωταθλήτρια της πάλης, Βινές Φογκάτ, και μαζί της στην πρώτη γραμμή την αργυρή Ολυμπιονίκη του 2016, Σακσί Μάλικ, η επανάσταση ενάντια στο καθεστώς που επιτρέπει στον Πρόεδρο της ομοσπονδίας πάλης της Ινδίας να μπορεί να κακοποιήσει σεξουαλικά αθλήτριες και να ξεφεύγει με αυτό χωρίς να του επιβάλλεται καμία ποινή, έχει γιγαντωθεί. Οι δράση φέρνει πάντα αντίδραση και έτσι η κυβέρνηση έδρασε δίνοντας εντολή να συλληφθούν οι δύο αθλήτριες που αναφέρθηκαν παραπάνω, μεταξύ άλλων διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το BBC Sports, η ΔΟΕ τοποθετήθηκε και «παρότρυνε την ασφάλεια και την καλή ζωή των αθλητών/τριών» και ζήτησε «ένα σύντομο κλείσιμο» αυτής της έρευνας, για την οποία δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο εδώ και αρκετό καιρό. Παράλληλα, η Παγκόσμια ομοσπονδία (United World Wrestling) τοποθετήθηκε επίσης εξηγώντας πως οι αρμόδιοι παρακολουθούν τα γεγονότα με μεγάλη ανησυχία και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους «για την έλλειψη αποτελεσμάτων από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Επιβεβαιώνουμε ξανά τη στήριξή μας προς μία δίκαιη επίλυση των πραγμάτων και των ανησυχιών μας». Μέσα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως αν δεν γίνουν οι εκλογές της ομοσπονδίας της Ινδίας όταν πρέπει, ίσως επιβληθούν κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι τον αποκλεισμό της.

Οι διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο όμως μετά την παραίτηση του Προέδρου της ομοσπονδίας, Μπριχ Μπουσάν Σαράν Σινγκ, έκαναν μία παύση. Τον Απρίλιο επέστρεψαν ζητώντας τη σύλληψή του για τις ειδεχθείς πράξεις του με τις κατηγορίες πως έχει κακοποιήσει σεξουαλικά νεαρές επίδοξες αθλήτριες.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]