sarah_thomas

H Σάρα Τόμας κολυμπά χιλιόμετρα για την ευαισθητοποίηση και την έρευνα του καρκίνου του μαστού

Πηνελόπη Γκιώνη

Ultra marathon swimmer και επιζήσασα καρκίνου του μαστού κολύμπησε 84 χιλιόμετρα για να ευαισθητοποιήσει και να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα. Η Σάρα Τόμας βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει όσες βρίσκονται στη θέση που κάποτε βρέθηκε εκείνη.

Ο μήνας Οκτώβριος κάθε χρόνο βάφεται ροζ, καθώς είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Η Σάρα Τόμας έβαλε το δικό της λιθαράκι στην κινητοποίηση για ευαισθητοποίηση, κολυμπώντας 84 χιλιόμετρα κατά μήκος της λίμνης Μιντ (Lake Mead) για τη δράση Swim Across America και ενάντια στον καρκίνο.

H Σάρα Τόμας λατρεύει τη μαραθώνια κολύμβηση και διατηρεί την υπογραφή της στο παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου, αδιάκοπου κολυμπιού σε ουδέτερες συνθήκες, χωρίς βοήθεια και χωρίς ειδικό μαγιό, που έχει κάνει ποτέ άνθρωπος. Η απόσταση αυτού του ρεκόρ είναι 168.34 χιλιόμετρα σε διάστημα 67 ωρών, στη λίμνη Σαμπλέιν των ΗΠΑ, τον Αύγουστο του 2017. Λίγο μετά από εκείνο το ρεκόρ, διαγνώστηκε με μία επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, στα 35 της.

Όσο υποβαλλόταν σε αρκετά επιθετική θεραπεία για τον καρκίνο, με χημειοθεραπείες, επεμβάσεις και θεραπείες με ακτινοβολίες, δεν ξέχασε ποτέ το όνειρό της: να διασχίσει τη Μάγχη σε τέσσερα σημεία, σε 54 ώρες και 10 λεπτά. Πράγμα που έκανε έναν χρόνο μετά τις θεραπείες της για τον καρκίνο.

sarah thomas

Τώρα, η Σάρα Τόμας συνεχίζει τον αγώνα για την καταπολέμηση της μάστιγας από άλλο πόστο. Προσπαθεί μέσα από τους αγώνες της να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει χρήματα για την έρευνα της ασθένειας. Μέσω της δράση Swim Across America, θέλησε να συγκεντρώσει 10.000 δολάρια μέσω δωρεών και τα κατάφερε στο…10% καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 10.646 δολάρια.

«Ο καρκίνος δεν θα μπορούσε, δεν θα μπορέσει ποτέ να με νικήσει», είναι η φράση που συνοδεύει το όνομά της όσο εκείνη διασχίζει τα νερά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]