Σιμόν Μπάιλς: Επιστρέφει σε αγώνες για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς

Σιμόν Μπάιλς: Επιστρέφει σε αγώνες για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς

Πηνελόπη Γκιώνη

Δύο χρόνια μετά τον τελευταίο της αγώνα, στο Τόκιο, και μετά από ένα μεγάλο διάστημα που πάλευε με την ψυχική της υγεία και προσπαθούσε να νικήσει τον φόβο της για τη γυμναστική, η Σιμόν Μπάιλς επιστρέφει σε αγώνες.

Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου του 2020, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το ενδιαφέρον του κοινού είχε στραφεί στην Αριάκε αρένα και την ενόργανη γυμναστική. Η απόλυτη σταρ του αθλήματος, Σιμόν Μπάιλς, αποσυρόταν από αγώνες και το κοινό είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως κάτι σοβαρό συνέβαινε με την Αμερικανίδα.

Ακόμη κι έτσι, η ίδια αγωνίστηκε και πήρε το χάλκινο στη δοκό ισορροπίας ενώ βρισκόταν πλάι στην ομάδα της σε κάθε αγώνα. Πνευματικά δεν βρισκόταν σε θέση να αγωνιστεί, το μυαλό της δεν επέτρεπε να ζορίσει άλλο το σώμα της αλλά και όταν το μυαλό έδειχνε να είναι έτοιμο για την πρόκληση, το σώμα αρνούνταν. «Έφτασα σε σημείο να φοβάμαι να κάνω γυμναστική», είχε πει και τότε όλοι σκέφτηκαν πως η εντυπωσιακή καριέρα της ίσως να είχε φτάσει στο τέλος της.

Από εκείνες τις μέρες έχουν περάσει πλέον δύο χρόνια. Η Μπάιλς έχει προχωρήσει, έχει ζήσει τη ζωή έξω από τα προπονητήρια και έχει ευχαριστηθεί αυτά που όσοι δεν κάνουν πρωταθλητισμό θεωρούν δεδομένα. Το χαμόγελο έχει επανέλθει στο πρόσωπό της και μιλά με πολλή αγάπη για όσα έχει καταφέρει και όσα όμορφα έχει ζήσει στην ενόργανη. Κανείς ποτέ, όμως, δεν σταμάτησε να αναρωτιέται αν τελικά θα επιστρέψει ποτέ σε αγώνες μιας και η ίδια δεν είχε δηλώσει ποτέ επίσημα πως έχει ολοκληρώσει την καριέρα της. Τώρα, ίσως και να μας έδωσε μία απάντηση.

Η Μπάιλς δηλώθηκε στον αγώνα August US Classic, που είναι ο τελευταίος αγώνας από τον οποίο μπορεί να προκριθεί κανείς στο εθνικό πρωτάθλημα, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί τη δίοδο για την πρόκριση σε διεθνείς διοργανώσεις. «Η δήλωση δεν εγγυάται και τη συμμετοχή», σχολίασαν από την ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ.

Αυτή η κίνηση της Μπάιλς θυμίζει αρκετά τον τρόπο που είχε επανέλθει μετά το Ρίο 2016 και το πως είχε προκριθεί για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο καθώς μετά το Ρίο η Αμερικανίδα είχε κάνει ένα διάλειμμα και επέστρεψε το 2018, στον ίδιο αγώνα που σκοπεύει να αγωνιστεί και τον ερχόμενο Αύγουστο.

Παράλληλα, στον αγώνα είναι δηλωμένη και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο σύνθετο ατομικό Σουνίσα Λι η οποία ταλαιπωρήθηκε από κάποιο πρόβλημα υγείας στα νεφρά αλλά όπως φαίνεται το έχει ξεπεράσει και ετοιμάζεται για το Παρίσι 2024.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]