Barcelona Femení

Μπαρτσελόνα: Η πρώτη ομάδα που επικρατεί σε 50 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα -στην ιστορία του ποδοσφαίρου- που επικρατεί σε 50 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος!

Η γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα συνεχίζει να γράφει Ιστορία φτάνοντας τις 50 (!) διαδοχικές νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα (Liga F). Η εμφατική νίκη επί της Λεβάντε με 7-0 στο «Estadio Johan Cruyff» την Τετάρτη (25/01) ήταν το ματς ορόσημο που έθεσε το ρεκόρ! Οι Καταλανές παραμένουν η μόνη ομάδα που δεν έχει χάσει στο γήπεδό της από... τότε που άνοιξε, το 2019.

Η διεθνής Νιγηριανή Οσοάλα έκανε χατ-τρικ, η Τσερνογκόρτσεβιτς σημείωσε δύο γκολ, ενώ η Βίκι Λόπεθ και η Καλντετέι πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ, καθώς η Μπαρτσελόνα έφτασε σε μια εμφατική νίκη. Η κυριαρχία της εκτείνεται από τον Ιούνιο του 2021, όταν έχασε 4-3 εκτός έδρας από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έκτοτε, η ομάδα έχει πετύχει 247 γκολ - δηλαδή κατά μέσο όρο κάτι λιγότερο από πέντε ανά παιχνίδι - και έχει δεχτεί μόλις 19.

Με προπονητή τον Χιράλδες, κέρδισε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν και αυτή τη στιγμή είναι αήττητη με τέσσερις βαθμούς διαφορά στην κορυφή του πίνακα έχοντας παίξει δύο παιχνίδια λιγότερα. Παρά τη λαμπρή της φόρμα στο πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα έχει χάσει φέτος στο Champions League γυναικών. Ηττήθηκε εύκολα στη φάση των ομίλων από τη Μπάγερν Μονάχου με 3-1 τον Δεκέμβριο, αλλά η ήττα δεν επηρέασε τη φόρμα της στο πρωτάθλημα.

Το γρήγορο ποδόσφαιρο της ομάδας και τα ταλέντα που έχει στις τάξεις της έχουν προσελκύσει πλήθος ρεκόρ:

Τον Μάρτιο του 2022, γράφτηκε ιστορία, καθώς 91.553 οπαδοί γέμισαν το Καμπ Νου - το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ευρώπη - για να παρακολουθήσουν το δεύτερο παιχνίδι του προημιτελικού του UEFA Champions League γυναικών μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Η προσέλευση του κόσμου ήταν η μεγαλύτερη που έχει παρακολουθήσει ποτέ αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου, και η Μπαρτσελόνα σίγουρα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την υποστήριξη των γηπεδούχων, κερδίζοντας με 5-2 την αντίπαλό της στη Μαδρίτη.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Μπάρτσα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαμάχη με τη Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας (RFEF) για τη χρησιμοποίηση μιας παίκτριας που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Copa de la Reina αυτή τη σεζόν, κι αντιμετωπίζει την πιθανότητα αποκλεισμού από τη διοργάνωση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]