BarcelonaFemeni

Μπαρτσελόνα: Τα στατιστικά του γυναικείου τμήματος των «Μπλαουγκράνα» εντυπωσιάζουν

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Μπαρτσελόνα, διέλυσε τη Ρεάλ και κατέκτησε την Κυριακή (14/03) το πρωτάθλημα Ισπανίας έχοντας το απόλυτο των νικών και αριθμούς που προκαλούν δέος.

«Μας έχουν δείξει τον δρόμο εδώ κι αρκετές σεζόν. Πώς να παίζουμε, πώς να αγωνιζόμαστε... Τις παρακολουθούμε και είναι υπέροχες. Όπως η dream team, η Μπαρτσελόνα του Πεπ, είναι παράδειγμα για εμάς». Με αυτά τα λόγια ο Τσάβι σχολίασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την γυναικεία ομάδα των Μπλαουγκράνα. Οι Καταλανές έξι στροφές πριν την ολοκλήρωση της λίγκας συνέτριψαν 5-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισαν τον τίτλο στο «Γιόχαν Κρόιφ». Τα στατιστικά των πρωταθλητριών Ισπανίας, προκαλούν ίλιγγο! Μετρούν 24 νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ ο συντελεστής τερμάτων τους είναι 136-6!

Για να γίνει κατανοητό αυτό το «τρελό» επίτευγμα αρκεί να σημειώσουμε πως, η πρωτοπόρος της γυναικείας Premier League Άρσεναλ μετά από 17 παιχνίδια μετράει 12 νίκες, έχει σκοράρει 45 γκολ και δεχτεί 10. Η πρωτοπόρος Γιουβέντους στην Serie A Women, μετά από 16 ματς έχει 13 νίκες. Έχει σκοράρει 39 τέρματα κι έχει δεχτεί 9!

Η Λυών που είναι στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου Γυναικών στη Γαλλία, μετά από 16 ματς έχει 15 νίκες, έχει σκοράρει 65 γκολ, κι έχει δεχθεί 7. Και το γυναικείο τμήμα της Μπάγερν Μονάχου, που βρίσκεται μετά από 16 στροφές στο ρετιρέ της Women's Bundesliga έχει 13 νίκες, έχει σκοράρει 58 γκολ, κι έχει δεχθεί 10!

Ο φετινός τίτλος είναι ο έβδομος από το 2011-2012 για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης, οι οποίες αντιμετωπίζουν εκ νέου τη μισητή συμπολίτισσα Ρεάλ και στα προημιτελικά του Champions League, με τον δεύτερο αγώνα που θα φιλοξενηθεί (30/03) στο γήπεδο της ομάδας ανδρών, να έχει ανακοινωθεί sold out!

Κι αν η υπόθεση τίτλος διευθετήθηκε έξι εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Ισπανίας, η χρονιά για τις «Μπλαουγκράνα» δεν τελειώνει εδώ. Έχοντας κατακτήσει ήδη Πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ, έχουν μπροστά τους οκτώ παιχνίδια (3 στο Copa de la Reina και 5 στο Champions League) για να πετύχουν ένα μυθικό «quadrable».

Σε ό,τι αφορά το Copa de la Reina (κύπελλο Ισπανίας), η πρόκληση ξεκινά αυτή την Τετάρτη (16/03) με την προημιτελική μάχη -ένας αγώνας- με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Το Final4 του Κυπέλλου διεξάγεται στο Λεγανές στα τέλη Μαΐου. Στο Champions League ο δρόμος είναι πολύ μεγαλύτερος και, σίγουρα, πιο περίπλοκος. Οι Καταλανές επιστρέφουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαρτίου με τη μάχη του πρώτου αγώνα των προημιτελικών με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ομάδα με την οποία έχουν συναντηθεί τρεις φορές ήδη αυτή τη σεζόν και μετρούν τρεις νίκες μέχρι στιγμής. Σε περίπτωση πρόκρισης, η Μπάρτσα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Άρσεναλ - Βόλφσμπουργκ. Ο μεγάλος τελικός έχει προγραμματιστεί για την 21η Μαΐου στο Τορίνο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]