putellas

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Η φωτογραφία της Αλέξια Πουτέγιας για την οποία όλοι μιλούν

Μαριλένα Καλόπλαστου

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μονάχα ένα καρέ σε ένα Clásico που μπήκε στην Ιστορία από την πόρτα της εισόδου, όμως μια φωτογραφία της αρχηγού της Μπαρτσελόνα, Αλέξια Πουτέγιας, μετά τη λήξη του αγώνα, στέκεται επάξια στο ύψος όσων πρεσβεύει το άθλημα.

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει αντίπαλο. Το επιβεβαίωσε εμφατικά ξανά το βράδυ της Τετάρτης (30/03) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και το έκανε μπροστά στον λαό της. Υπό το βλέμμα των Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ. Σε ένα ιστορικό για το ποδόσφαιρο γυναικών παιχνίδι που διεξήχθη σε ένα κατάμεστο «Καμπ Νου». Ποτέ άλλοτε 91.553 ψυχές δεν συγκεντρώθηκαν σε ένα γήπεδο για να παρακολουθήσουν ένα ματς γυναικών.

Το τελικό 5-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, δίνει στις «μπλαουγκράνα» την ευκαιρία να υπερασπιστούν την κούπα με τα μεγάλα αυτιά που κατέκτησαν πέρυσι. Όμως το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό είναι μάλλον ήσσονος σημασίας μπροστά σε όλα όσα συνέβησαν χθες στο «σπίτι» των Καταλανών.

Από τα αμιγώς αγωνιστικά και το γεγονός ότι οι γηπεδούχες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το εύλογα εξαρτημένο από την τεράστια παρουσία του κόσμου άγχος, την ανατροπή της Ρεάλ σε 2-1, μετά το αρχικό προβάδισμα της Μπάρτσα στο 8ο λεπτό, την απουσία της «Βασίλισσας», Αλέξια Πουτέγιας, μέχρι την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Μα και τα μη αγωνιστικά...

Η συμπεριφορά των παικτριών τόσο της Μπαρτσελόνα, όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα αποτελούν τέλεια παραδείγματα αυτού που ορίζουμε ως αθλητικό πνεύμα, ως ευγενή άμιλλα. Οι «Las Blancas» αποδέχθηκαν την ανωτερότητα της αντιπάλου τους και περίμεναν τις Καταλανές να κάνουν τον γύρο του θριάμβου. Ο τεχνικός της ομάδας της Μαδρίτης, Αλμπέρτο Τορίλ, χειροκροτούσε όταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου ανακοινώθηκε το ρεκόρ προσέλευσης. Στην κερκίδα οι Μαδριλένοι στο ίδιο πνεύμα χειροκρότησαν τις πρωταθλήτριες Ισπανίας με μνημειώδες fair play.

Ανάμεσα σε όλα τα προαναφερθέντα, ο φωτορεπόρτερ της Mundo Deportivo, Περ Πουντί, απαθανάτισε μία ακόμα στιγμή σπουδαιότητας. Η αρχηγός της Μπάρτσα και κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, πλησίασε τις κερκίδες για να βγάλει μια selfie με τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι τους πόζαραν χαμογελαστοί παρά τη βαριά ήττα της ομάδας τους.

Είχαν μπροστά τους την καλύτερη παίκτρια του κόσμου.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]