gt4r
29/12/2022

H Νο1 αθλήτρια του Instagram έχει 508,7 εκατομμύρια λιγότερους followers από τον Νο1 άνδρα

Πηνελόπη Γκιώνη

Σε μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες social media, το Instagram, οι αθλήτριες δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν οι άνδρες αθλητές.

Τα πάντα στο Instagram μεταφράζονται σε αριθμούς. Ο αριθμός των followers, ο αριθμός των likes και των σχολίων, τα στατιστικά για την επισκεψιμότητα και την απήχηση. Με βάση αυτά κινούνται και οι χορηγοί, που επιλέγουν προσεκτικά εκείνους που θα επιθυμούσαν να τους προωθήσουν. Ακόμη, λοιπόν, και με βάση αυτούς τους αριθμούς οι αθλήτριες είναι... «ριγμένες».

Η αθλήτρια με τους περισσότερους followers είναι η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια της επαγγελματικής πάλης Ρόντα Ράουζι, που είναι η πρώτη Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης του τζούντο και πρωτοπόρος στη γυναίκεια επαγγελματική πάλη, και την ακολουθούν 16.3 εκατομμύρια χρήστες του Instagram.

Με 16εκ ακολουθεί η σταρ του τένις Σερένα Γουίλιαμς, που αποσύρθηκε πριν μερικούς μήνες και με 10.7εκ η επίσης τενίστρια από την Ινδία Σάμια Μίρζα. Οι δίδυμες Νίκι και Μπρίε Μπέλα από τις ΗΠΑ, επαγγελματίες παλαίστριες, έχουμε 10.6εκ και 8.5εκ αντίστοιχα αλλά πλέον και οι δύο έχουν σχεδόν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Η παίκτρια του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Άλεξ Μόργκαν, έχει 9.8εκ ενώ η πρωταθλήτρια της ενόργανης Σιμόν Μπάιλς έχει 6.6εκ. Από όλες τις παραπάνω, μόνο μία δεν είναι Αμερικανίδα. Η τενίστρια Ναόμι Οσάκα (Ιαπωνία) με 2.7εκ, η τενίστρια Έμμα Ραντουκάνου (Βρετανία) με 2.5εκ, η σπρίντερ Σακάρι Ρίτσαρντσον (ΗΠΑ) με 2.2εκ, η παίκτρια του ποδοσφαίρου Μέγκαν Ραπίνο (ΗΠΑ) με 2.1εκ ολοκληρώνουν τη λίστα των αθλητριών με περισσότερους από 2εκ followers.

Φαινομενικά τα 16 εκατομμύρια followers είναι μεγάλος αριθμός χρηστών αλλά αν τον βάλεις δίπλα στους 525 εκατομμύρια ακόλουθους του διάσημου παίκτη του ποδοσφαίρου από την Πορτογαλία, Κριστιάνο Ρονάλντο, τότε μάλλον θα φανεί ασήμαντος. Ο Ρονάλντο, μάλιστα, αυτή τη στιγμή είναι ο χρήστης με τους περισσότερους ακόλουθους σε ολόκληρη την πλατφόρμα. Ακόμη κι αν αθροίσουμε τον αριθμό των χρηστών που ακολουθούν όλες τις παραπάνω αθλήτριες που αναφέρονται (περίπου 11 στο σύνολο) ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι μόνο ένας άνδρας αθλητής, θα έχει περίπου έξι φορές περισσότερους ακόλουθους. Η λίστα των ανδρών αθλητών συνεχίζει με τον ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι με 411εκ, τον Ινδό πρωταθλητή του κρίκετ Βιράτ Κοχλί με 229εκ, τον Βραζιλιάνο παίκτη ποδοσφαίρου Νεϊμάρ με 199εκ και τον μπασκετμπολίστα Λεμπρόν Τζέιμς με 140εκ.

Και όσο επιφανειακή κι αν φαίνεται μία τέτοια σύγκριση, είναι σίγουρα ένα ακόμη δείγμα της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες στον αθλητισμό.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]