F1 - Η Ολλανδία σκέφτεται να φιλοξενήσει από το 2027 αγώνες από τις ΗΠΑ

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Η Ολλανδία σκέφτεται να φιλοξενήσει από το 2027 αγώνες από τις ΗΠΑ
To συμβόλαιο του Grand Prix Ολλανδίας με τη Formula 1 λήγει το 2026 και στο Ζάντβορτ σκέφτονται να φιλοξενήσουν αγώνες του NASCAR ή του IndyCar.

H επανεκκίνηση της σεζόν στη Formula 1 μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα γίνεται με το Grand Prix Ολλανδίας. Η πίστα του Ζάντβορτ θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος και τη σεζόν του 2026, όμως στη συνέχεια θα βρεθεί εκτός προκειμένου να μπουν άλλες χώρες στο καλεντάρι.

Δείτε ακόμα: Το πρόγραμμα των αγώνων της F1 έως το τέλος της σεζόν

Χωρίς Grand Prix της F1, η βιωσιμότητα της πίστας τίθεται σε αμφιβολία, κάτι που αναγνωρίζουν οι υπεύθυνοι. Μάλιστα σύμφωνα με τον διευθυντή του Grand Prix Ολλανδίας, Ρόμπερτ Φαν Όβερντικ, υπάρχει ως σκέψη η φιλοξενία αγώνα πρωταθλήματος από την άλλη όχθη του Ατλαντικού. «Ο αγώνας που θα φιλοξενήσουμε εδώ θα πρέπει να προσφέρει θέαμα στο κοινό», δήλωσε στο RacingNews365. «Προσωπική μου προτίμηση θα ήταν να στραφούμε προς τις ΗΠΑ. Θα μπορούσε να είναι αγώνας του IndyCar ή του NASCAR. Πιστεύω ότι και τα δύο πρωταθλήματα είναι θεαματικά και θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε ένα εντυπωσιακό σόου γύρω από αυτούς τους αγώνες», ανέφερε ο Όβερντικ.

Η πίστα του Ζάντβορτ είναι σε συζητήσεις με τη Formula E για αγώνα από το 2027, όμως το ενδιαφέρον του κοινού για τα ηλεκτρικά μονοθέσια είναι περιορισμένο.

 

Οι Κώστας Παστρίμας και Στάθης Κοκκορόγιαννης αναλύουν όσα έγιναν στο πρώτο μισό της χρονιάς του 2025 της Formula 1, στην καθιερωμένη ανασκόπηση του gMotion, sponsored by Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

@Photo credits: Getty Images/Red Bull Content Pool