F1 - Βέλγιο: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο

F1 - Βέλγιο: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο
O μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να ταξιδεύει στο θρυλικό Σπα.

Έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 επιστρέφη, με επόμενο σταθμό να είναι το Grand Prix Βελγίου το τριήμερο 25-27 Ιουλίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ταξιδεύει στο θρυλικό Σπα για τον 13ο αγώνα της σεζόν και προ-τελευταίο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Πρόκειται για μία αγαπημένη πίστα των οδηγών και φίλων του σπορ, που διαθέτει τεράστια ιστορία τόσο στην F1 όσο και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό συνολικά. Σε αυτό το τριήμερο θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος Αγώνας Σπριντ του 2025.

Γνωρίστε την πίστα του Σπα

Ο πρώτος αγώνας της Formula 1 στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1950, στην παλιά τεράστια χάραξη των 14,9 χλμ. Το 1979 το Σπα άλλαξε σε μία πιο μικρή μορφή, ενώ τη σημερινή της χάραξη τη γνωρίζουμε από το 2007. Η πίστα που βρίσκεται μέσα στα δάση των Αρδενών μήκος 7.004 μέτρα και αποτελείται από 19 στροφές. Την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 44 γύρους.

 

Τις περισσότερες νίκες τις έχει ο Μίκαελ Σουμάχερ με 6. Νικητής το 2024 ήταν ο Λιούις Χάμιλτον στην τελευταία του νίκη με τη Mercedes-AMG F1, ενώ το ρεκόρ πίστας το έχει ο Σέρχιο Πέρεζ στο 1:44,401 από το 2024.

Tο κυνήγι της McLaren συνεχίζεται

H βρετανική ομάδα επέστρεψε στις νίκες στο GP Μ. Βρετανίας και πλέον μετρά 9 νίκες σε 12 αγώνες. Η MCL39 είναι το κυρίαρχο μονοθέσιο και όλα δείχνουν πως οι Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις θα είναι οι μονομάχοι για το πρωτάθλημα.

Οι αντίπαλοί τους δεν θα κάτσουν με… σταυρωμένα τα χέρια. Τόσο η Scuderia Ferrari όσο και η Mercedes-AMG F1 ετοιμάζουν επίθεση αναβαθμίσεων, ενώ η Red Bull Racing οδεύει στον πρώτο της αγώνα με επικεφαλής τον Λορέν Μεκίς, ο οποίος αντικαθιστά τον Κρίστιαν Χόρνερ.

Τα ελαστικά του GP Βελγίου

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C1 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Βέλγιο. Η ιταλική μάρκα παρέλειψε φέτος τη C2 γόμα ελαστικών, κάτι το οποίο μένει να δούμε κατά πόσο θα ανακατέψει τις στρατηγικές των ομάδων.

Το πείραμα της Pirelli δεν αποκλείεται να επηρεαστεί από τον καιρό, καθώς οι πρώτες προγνώσεις κάνουν λόγο για άστατες καιρικές συνθήκες όλο το τριήμερο.

Η μετάδοση του αγώνα

To GP Βελγίου θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του 13ου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης τα 4 LIVE μας για τις κατατακτήριες σπριντ, τον Αγώνα Σπριντ, τις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα GP Βελγίου σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 25 Ιουλίου

13:30-14:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:30-18:14 – Κατατακτήριες Σπριντ (LIVE 17:15)

Σάββατο 26 Ιουλίου

13:00-14:00 – Αγώνας Σπριντ (LIVE 12:40)

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE 16:40)

Κυριακή 27 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας (LIVE 15:30)

Στο νέο επεισόδιο του podcast του gmotion, που είναι χορηγία της Ford, οι Κώστας Παστρίμας και Στάθης Κοκκορόγιαννης συζητούν για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τους αγώνες της F1 σε Αυστρία και Μ. Βρετανία

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

@Photo credits: Getty Images/Redbullcontentpool.com