Ολυμπία Οδός: Πολύ μεγάλες καθυστερήσεις προς Κόρινθο - Μήνυμα από το 112

Ολυμπία Οδός: Πολύ μεγάλες καθυστερήσεις προς Κόρινθο - Μήνυμα από το 112
Έκρηξη βυτιοφόρου και κατεδάφιση γέφυρας ανάγκασαν τις αρχές να ζητήσουν από τους οδηγούς να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους με μήνυμα από το 112.

Η ανατροπή του βυτιοφόρου, η έκρηξη και η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο. Το ατύχημα προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην αερογέφυρα στο ύψος του Ισθμού, η οποία υπέστη βλάβες λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου.

Η σοβαρότητα της ζημιάς κρίθηκε τέτοια, που αποφασίστηκε η κατεδάφιση τμήματος της γέφυρας λόγω προβλημάτων στατικότητας. Η γέφυρα αυτή βρίσκεται πάνω από τη νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο και εξυπηρετεί τη σύνδεση της παλιάς εθνικής οδού με το Λουτράκι.

Μήνυμα από το 112

Λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην περιοχή, εστάλη μήνυμα του 112 που ζητά από τους οδηγούς να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους λόγω συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόρινθο στην Ολυμπία Οδό.

112

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Τροχαία έχει παραχωρήσει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στη νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο. Επίσης, οι οδηγοί περνούν χωρίς να πληρώνουν διόδια από τους σταθμούς της Ελευσίνας και του Ισθμού.

Φωτογραφία: Βασίλης Ψωμάς/EUROKINISSI

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!