F1 - Σάινθ: «Χαίρομαι που μοιράστηκα το βάθρο με τον Λεκλέρ»

F1 - Σάινθ: «Χαίρομαι που μοιράστηκα το βάθρο με τον Λεκλέρ»
Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari μίλησε για τον αγώνα του στο Grand Prix Μονακό και το πώς ένιωσε μετά τη διακοπή στον εναρκτήριο γύρο.

Το Grand Prix Μονακό θα μπορούσε να εξελιχθεί με πολύ άσχημο τρόπο για τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός είχε επαφή με τον Όσκαρ Πιάστρι στην πρώτη εκκίνηση, και αποκόμισε κλατάρισμα στο εμπρός αριστερό ελαστικό του. Ο Ισπανός έπεσε στις πίσω θέσεις ωστόσο η διακοπή του αγώνα στον πρώτο γύρο είχε ως αποτέλεσμα να ανακτήσει την 3η θέση.

Στους 78 γύρους δεν κατάφερε να απειλήσει, ωστόσο δεν απειλήθηκε και κατάφερε να ανέβει στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Σε δηλώσεις του στον Τζένσον Μπάτον μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Ισπανός αναφέρθηκε για το πώς έζησε την ημέρα του στο Πριγκιπάτο.

«Ένιωσα πολύ άσχημα στον πρώτο γύρο όμως τα συναισθήματά μου άλλαξαν προς το καλύτερο όταν επέστρεψα στην 3η θέση. Από εκεί και πέρα είχαμε καλό ρυθμό αλλά είναι αδύνατο να προσπεράσεις στο Μονακό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα τον Λεκλέρ να κερδίζει τον εντός έδρας αγώνα του και κατάφερα να μοιραστώ το βάθρο μαζί του. Ο τρόπος με τον οποίο οδήγησε όλο το τριήμερο ήταν φοβερός. Ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο για την ομάδα, άξιζε το αποτέλεσμα. Σε κάθε αγώνα γινόμαστε ολοένα και πιο δυνατοί», είπε.

Επιπλέον ρωτήθηκε σχετικά με τη στρατηγική του, καθώς ανησυχούσε μήπως ο Λάντο Νόρις τον απειλήσει στο τέλος του αγώνα. Ο Σάινθ μίλησε για το σκεπτικό του σχετικά με το πώς θα εξασφάλιζε το βάθρο για τη Ferrari.

«Όταν διασφάλισα πως ο Λάντο δεν θα είχε ελεύθερο pit-stop για να μου επιτεθεί στο τέλος, ξεκίνησα να κάνω γρήγορα περάσματα. Ήμουν τόσο γρήγορος που ξεκίνησα να ασκώ πίεση στον Όσκαρ Πιάστρι μήπως κάνει λάθος. Τον πίεσα και τον έκανα να χάσει για λίγο το πίσω μέρος. Ήταν όμως αδύνατο να τον προσπεράσω», σχολίασε.

Φωτογραφίες: ScuderiaFerrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!