Θεσσαλονίκη: Η τρίτη γραμμή που υποδέχεται ηλεκτρικά λεωφορεία

Newsroom
Θεσσαλονίκη: Η τρίτη γραμμή που υποδέχεται ηλεκτρικά λεωφορεία
Συνολικά 110 ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη από τον Ιούνιο.

Σταδιακά γίνεται η ενσωμάτωση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων της Yutong στο στόλο του ΟΑΣΘ. Μετά τις γραμμές 21 και 29 που εκτελούν τα δρομολόγια Εύοσμος – Αριστοτέλους και Πολίχνη – Αριστοτέλους αντίστοιχα, από σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου ηλεκτρικά λεωφορεία θα κάνουν την εμφάνισή τους και στη γραμμή 20, που εκτελεί το δρομολόγιο Μενεμένη – Αριστοτέλους.

Για τις ανάγκες εξυπηρέτησης της γραμμής, θα χρησιμοποιούνται 9 ηλεκτρικά λεωφορεία. Έτσι πλέον ο ΟΑΣΘ θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τρεις λεωφορειακές γραμμές, με 26 ηλεκτρικά λεωφορεία. Τις επόμενες μέρες, σταδιακά, θα ενταχθούν ηλεκτρικά λεωφορεία και σε άλλες γραμμές, κατά κύριο λόγο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Ο σχεδιασμός του ΟΑΣΘ προχωρά χωρίς προβλήματα. Την επόμενη εβδομάδα θα δρομολογήσουμε και άλλα ηλεκτρικά λεωφορεία, έτσι ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου να βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης συνολικά 56 οχήματα, ενώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει δρομολογηθεί το σύνολο των ηλεκτρικών λεωφορείων», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι έτοιμος ο σταθμός φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!