F1 - Μονακό: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο

F1 - Μονακό: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο
Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται και αυτό το τριήμερο με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να κατευθύνεται στο μαγευτικό Πριγκιπάτο του Μονακό.

Δίχως… ανάσα η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται με το Grand Prix Μονακό το τριήμερο 24-26 Μαΐου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ταξιδεύει στο Πριγκιπάτο για έναν εκ των πιο ξεχωριστών αγώνων στο πρωτάθλημα. Φέτος, το Μονακό φιλοξενεί τον όγδοο αγώνα της σεζόν.

Οι αγώνες στο Μονακό ξεκίνησαν προπολεμικά και συγκεκριμένα το 1929, κάτι που δείχνει πως οι αγώνες είναι στο DNA του Πριγκιπάτου. Το πρώτο Grand Prix για τη Formula 1 έγινε το 1950 και από το 1955 έως το 2019 ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του αγωνιστικού προγράμματος.

Το σιρκουί έχει μήκος 3.337 μέτρα και αποτελείται από 19 στροφές. Πρόκειται για μία εμβληματική διαδρομή η οποία έχει κερδίσει τις καρδιές αμέτρητων οδηγών. Λόγω του ότι οι μπαριέρες παραμονεύουν σε κάθε στροφή, το επίπεδο δυσκολίας είναι στα ύψη. Την Κυριακή στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν 78 γύρους.

Τις περισσότερες νίκες στο Μονακό έχει ο Άιρτον Σένα με 6 στο σύνολο, ενώ ακολουθούν οι Γκρέιαμ Χιλ και Μίκαελ Σουμάχερ με 5 νίκες. Νικητής στον επεισοδιακό αγώνα του 2023 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο νικητής πριν από μερικές ημέρες στην Ίμολα για το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια. Όμως το έργο του δεν ήταν εύκολο καθώς τερμάτισε μόλις επτά δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Λάντο Νόρις της McLaren Racing. Οι αναβαθμίσεις της βρετανικής ομάδας την έχουν φέρει πολύ κοντά στη Red Bull Racing, ενώ στο παιχνίδι διεκδίκησης νίκης έχει μπει και η Scuderia Ferrari με το νέο της πακέτο.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες στην γκάμα της ιταλικής φίρμας ωστόσο λόγω της χαμηλής φθοράς ελαστικών, δύσκολα θα δούμε πάνω από μία αλλαγή ελαστικών.

Pirelli Μονακό

To GP Μονακό θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του όγδοου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης τα LIVE σε κατατακτήριες δοκιμές και GP της Κυριακής.

Πρόγραμμα GP Μονακό σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 24 Μαΐου

14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 25 Μαΐου

13:30-14:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 26 Μαΐου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!