F1 - Ο αφανής ήρωας που έσωσε την παρτίδα για τη Red Bull στην Ίμολα

F1 - Ο αφανής ήρωας που έσωσε την παρτίδα για τη Red Bull στην Ίμολα
Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να κέρδισε στην Ίμολα όμως ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του οφείλεται σε έναν άνθρωπο που δεν ήταν καν στην πίστα.

Έπειτα από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην Ίμολα, όλα έδειχναν πως η Red Bull Racing θα είχε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο. Η RB20 στα χέρια των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις Ferrari SF-24 και McLaren MCL38, όμως όλα άλλαξαν από το Σάββατο.

Ο Φερστάπεν ένιωσε αμέσως άνετα με το μονοθέσιό του και πήρε τόσο την pole position όσο και τη νίκη και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Μαϊάμι. Μπορεί στους τελευταίους γύρους να είχε πίσω του έναν ταχύτατο Λάντο Νόρις, όμως άντεξε στην πίεση και πήρε πρώτος την καρό σημαία.

Πού οφείλεται όμως η μεγάλη αλλαγή στην αγωνιστική φόρμα της Red Bull Racing από την Παρασκευή στο Σάββατο; Μετά το τέλος του αγώνα στην Ίμολα ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, απάντησε στην ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας.

«Ο λόγος είναι ο Σεμπαστιάν Μπουεμί. Κάναμε πολλή δουλειά την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο το πρωί με τον Σεμπαστιάν και καταφέραμε να φέρουμε το παράθυρο λειτουργίας του μονοθεσίου εκεί που θέλαμε. Κάναμε εκτενή έρευνα. Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τη δουλειά που γίνεται στο εργοστάσιο και τους οδηγούς στον προσομοιωτή. Πρέπει να δίνουμε πάντα τα εύσημα όπου πρέπει. Μετά την Παρασκευή η ανάλυσή μας έλεγε πως δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Καταφέραμε όμως να γυρίσουμε την κατάσταση», είπε ο Βρετανός.

Ο Σεμπαστιάν Μπουεμί αγωνίστηκε στη Formula 1 με την Toro Rosso (σημερινή RB) από το 2009 έως το 2011. Ο Ελβετός είναι εργοστασιακός οδηγός της Toyota στο WEC και είναι παράλληλα οδηγός προσομοιωτή της Red Bull Racing. Φαίνεται πως η εμπειρία και η ταχύτητά του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη των «ταύρων» επί ιταλικού εδάφους.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!