Κηφισός: Ανάσα στην κίνηση από την... μετακόμιση των μεταφορικών εταιρειών

Newsroom
Κηφισός: Ανάσα στην κίνηση από την... μετακόμιση των μεταφορικών εταιρειών
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σύντομα θα γίνει διαγωνισμός

Ένα μέτρο για τον περιορισμό του όγκου οχημάτων που καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά η λεωφόρος Κηφισού, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. O βασικός οδικός άξονας της Αττικής είναι μονίμως μποτιλιαρισμένος, λόγω του υπερβολικά μεγάλου όγκου οχημάτων, του μη σταθερού αριθμού λωρίδων και των τροχαίων ατυχημάτων.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά ένας διαγωνισμός στη Φυλή ώστε να μεταφερθούν εκεί όλες οι μεταφορικές εταιρείες που είναι στον Κηφισό. Κάθε μέρα γίνονται περίπου 10.000 δρομολόγια για αυτό τον λόγο. Αυτές οι επιχειρήσεις θα πάνε όλες στη Φυλή», ανέφερε ο Υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA,

Πρόκειται βέβαια για μία δύσκολη άσκηση, όπως είχε παραδεχτεί ο κ. Σταϊκούρας τον περασμένο Φεβρουάριο. «Υπάρχει μία άσκηση που γίνεται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Ο Κηφισός έχει και άλλα χαρακτηριστικά, έχει και ζητήματα αντιπλημμυρικά που ανήκουν στην Περιφέρεια. «Θα μπορούσαν για παράδειγμα, μία σειρά από επιχειρήσεις που υπάρχουν στον Κηφισό να μετακινηθούν κάπου αλλού. Προφανώς με κίνητρα. Είναι συνεπώς συνδυασμός πολλών Υπουργείων και πολλών παραγόντων. Είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και υπάρχει οδηγία του Πρωθυπουργού προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής, να βρούμε την βέλτιστη εφικτή λύση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!