F1: Ο Αλόνσο ανανέωσε με την Aston Martin μέχρι το 2026

F1: Ο Αλόνσο ανανέωσε με την Aston Martin μέχρι το 2026
Ο πολύπειρος Ισπανός υπέγραψε με τη βρετανική ομάδα νέα, πολυετή συμφωνία.

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο θα παραμείνει στην ομάδα της Formula 1 με ένα νέο πολυετές συμβόλαιο. Το απόγευμα της Πέμπτης, η Aston Martin τερμάτισε τις φήμες για το μέλλον του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με την ομάδα, ανακοινώνοντας μια πολυετή επέκταση του συμβολαίου για τον Ισπανό, δεσμεύοντάς τον στην ομάδα του Silverstone μέχρι το τέλος του 2026.

Το συμβόλαιο του Αλόνσο ήταν προς ανανέωση φέτος, γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένες φήμες για το μέλλον του 42χρονου, καθώς οι κορυφαίες ομάδες Red Bull και Mercedes έχουν θέσεις διαθέσιμες, με πολλές και σημαντικές κινήσεις να αναμένονται στην αγορά οδηγών . Ο Αλόνσο είναι τώρα το πρώτο ντόμινο που πέφτει, με τον Ισπανό να πείθεται από την ομάδα του Λόρενς Στρολ να παραμείνει σε αυτήν για το 2025 και έπειτα.

Ο Μάικ Κρακ, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε: «Η διασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος του Φερνάντο με την Aston Martin Aramco είναι φανταστικά νέα. Έχουμε χτίσει μια ισχυρή εργασιακή σχέση τους τελευταίους 18 μήνες και μοιραζόμαστε την ίδια αποφασιστικότητα να δούμε επιτυχίες. Βρισκόμασταν σε συνεχή διάλογο τους τελευταίους μήνες και ο Φερνάντο ήταν πιστός στον λόγο του: όταν αποφάσισε ότι ήθελε να συνεχίσει τους αγώνες, μίλησε πρώτα μαζί μας. Ο Φερνάντο έχει δείξει ότι πιστεύει σε εμάς, και εμείς πιστεύουμε σε αυτόν. Ο Φερνάντο έχει πείνα για επιτυχία, οδηγεί καλύτερα από ποτέ, είναι πιο γυμνασμένος από ποτέ, και είναι απολύτως αφοσιωμένος στο να κάνει την Aston Martin Aramco μια ανταγωνιστική δύναμη. Αυτή η πολυετής συμφωνία με τον Φερνάντο μάς οδηγεί μέχρι το 2026, που αρχίζουμε την εργοστασιακή μας συνεργασία με τη Honda για τις μονάδες ισχύος. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες αξέχαστες αναμνήσεις και να επιτύχουμε περαιτέρω επιτυχίες μαζί».

Ο ίδιος ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε: «Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για το μέλλον μου στη Formula 1 τους τελευταίους μήνες, αλλά σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι είμαι εδώ για να μείνω στην Aston Martin Aramco, με μια πολυετή συμφωνία. Είπα στην αρχή της χρονιάς ότι πρώτα θα αποφασίσω αν θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι πρώτα και μετά να συζητήσω με την ομάδα. Από τη στιγμή που μπήκα στην ομάδα το 2023 ένιωσα εξαιρετικά, σαν στο σπίτι μου. Σε λίγο περισσότερο από 15 μήνες έχουμε ήδη πετύχει τόσα πολλά μαζί, με μερικά αξιομνημόνευτα βάθρα και μάχες.Είμαι πολύ ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν ο Λόρενς (Στρολ), ο Μάρτιν (Γουίτμαρς) και ο Μάικ (Κρακ) και με τον Λανς (Στρολ) είμαι ενθουσιασμένος να δω τι άλλο μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Αυτή είναι μόνο η αρχή για αυτό το πρότζεκτ και είμαι περήφανος που είμαι μέρος του. Είμαι στα καλύτερά μου σωματικά και ακόμα “πεινάω” για επιτυχίες. Θα δώσω τα πάντα καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να γίνουμε μια ομάδα που θα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Το νέο συμβόλαιο σημαίνει ότι ο Αλόνσο θα παραμείνει με την Aston Martin μέχρι τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του 2026, όταν η Aston Martin θα γίνει εργοστασιακός συνεργάτης της Honda. Αυτό υποδηλώνει επίησης ότι το ταραχώδες παρελθόν του Αλόνσο με την ιαπωνική εταιρεία, κατά τη διάρκεια των ημερών τους στη McLaren, δεν απέτρεψε τη συμφωνία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!