Ηλεκτρικά λεωφορεία: Στους δρόμους της Αθήνας το πρώτο (vid)

Newsroom
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Στους δρόμους της Αθήνας το πρώτο (vid)
Συνολικά 140 ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα και άλλα 110 στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα δοκιμών των ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αθήνα άρχισε, με επιβάτες όχι μόνο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο, αλλά και μαθητές του 13ου Δημοτικού Ηλιούπολης. Το ηλεκτρικό λεωφορείο της κινεζικής Yutong είναι ένα από τα 140 που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στους δρόμους της πρωτεύουσας. Άλλα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία θα δρομολογηθούν από τον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία έχουν μήκος 12 μέτρα, ενώ στη σύμβαση προβλέπεται επίσης η προμήθεια ανεξάρτητων σταθερών φορτιστών αργής φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα αμαξοστάσια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και 7 κινητών μονάδων (συστημάτων συσσωρευτή – ταχυφορτιστή), με κατάλληλη διαμόρφωση και εξοπλισμό για τη φορητή εξυπηρέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων, σε περίπτωση ανάγκης επιτόπου φόρτισης.

Πάντως η καθυστέρηση στην εγκατάσταση σταθερών φορτιστών στα αμαξοστάσια, καθιστά αμφίβολη την έναρξη δρομολογίων εντός του Απριλίου ή του Μαΐου, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Photo Credits: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!