WEC - Οι βαθμολογίες μετά την τιμωρία της Cadillac

WEC - Οι βαθμολογίες μετά την τιμωρία της Cadillac
Δείτε πώς έχουν διαμορφωθεί οι βαθμολογίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, έπειτα από την αλλαγή των αποτελεσμάτων του αγώνα στο Κατάρ.

Αλλαγή δεδομένων στο WEC ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν. Η Cadillac Racing αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα των 1.812 Χιλιομέτρων του Κατάρ λόγω τεχνικής παράβασης που διαπιστώθηκε σε έλεγχο μετά το τέλος του αγώνα.

Έτσι, το #2 Cadillac V-Series.R των Άλεξ Λιν, Ερλ Μπάμπερ και Σεμπαστιέν Μπουρντέ έχασε την 4η θέση που είχε κατακτήσει με πολύ κόπο. Στα πρώτα στάδια του αγώνα έπεσαν στην τελευταία θέση έπειτα από επιδιόρθωση ζημιάς στο εμπρός μέρος του Le Mans Hypercar. O ρυθμός τους ωστόσο ήταν εξαιρετικός και δίχως τα προβλήματα της πρώτης ώρας, πιθανότατα θα τερμάτιζαν σε θέση βάθρου.

Ως αποτέλεσμα η βαθμολογία τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και σε αυτό των κατασκευαστών άλλαξε. Άξιο αναφοράς από την αλλαγή είναι η επίτευξη βαθμών για τους Ρενέ Ραστ, Ρόμπιν Φριντζ και Σέλντον Βαν Ντερ Λίντε με τη #20 BMW M Hybrid V8.

Στους κατασκευαστές, ο αποκλεισμός της Cadillac από τα αποτελέσματα έφερε την Toyota Gazoo Racing στη 2η θέση πίσω από την πρωτοπόρο Porsche. Παρά το χειρότερο αποτέλεσμα των Ιαπώνων έπειτα από 4 χρόνια, σημείωσαν πολύ σημαντικούς βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Επιπλέον, η Lamborghini παρά τη νωχελική της εμφάνιση, σημείωσε 2 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας του WEC είναι οι 6 Ώρες της Ίμολα το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

Δείτε τη βαθμολογία οδηγών στην κατηγορία Hypercar εδώ.

Δείτε τη βαθμολογία κατασκευαστών στην κατηγορία Hypercar εδώ.

Φωτογραφίες: Julien Delfosse / DPPI / WEC

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!