WEC - Ο Φέτελ έκανε τους πρώτους του γύρους με το Hypercar της Porsche

WEC - Ο Φέτελ έκανε τους πρώτους του γύρους με το Hypercar της Porsche
O Γερμανός, τετράκις πρωταθλητής της Formula 1 ολοκλήρωσε το πρώτο του τεστ με πρωτότυπο Hypercar του WEC και ενδέχεται να μην είναι το τελευταίο του.

Προς αναζήτηση της επόμενης αγωνιστικής του περιπέτειας βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2022, ωστόσο δεν τον έχουμε δει ακόμη να παίρνει μέρος σε άλλο θεσμό. Παρά τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, ο 36χρονος αποφάσισε να μείνει μακριά από τις πίστες.

Η ώρα της επιστροφής του Φέτελ στους αγώνες φαίνεται όμως πως πλησιάζει. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ολοκλήρωσε τις πρώτες του δοκιμές στην Αραγκόν της Ισπανίας με την Porsche 963 της Porsche Penske Motorsport που συμμετέχει στην κατηγορία Hypercar του WEC. Το τεστ έγινε στο πλαίσιο δοκιμών της αμερικανο-γερμανικής ομάδας για τις 24 Ώρες Λε Μαν (15-16 Ιουνίου).

Το πρόγραμμά του περιλάμβανε δύο διπλά stints, με τον Γερμανό να συμπληρώνει συνολικά 118 γύρους πίσω από το τιμόνι της 963. Όταν βγήκε από το πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο, ο Φέτελ είχε ένα διάπλατο χαμόγελο στο πρόσωπό του.

«Απόλαυσα το χρόνο που είχα με το αυτοκίνητο. Έπρεπε να συνηθίσω όλες του τις λειτουργίες. Είναι εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι έχω κάνει στο παρελθόν. Ήταν πολύ διασκεδαστικό», ανέφερε ο 36χρονος.

Σεμπάστιαν Φέτελ
Φωτογραφίες: Porsche

Προς ώρας είναι άγνωστο αν ο Φέτελ θα πάρει μέρος στις 24 Ώρες Λε Μαν τον ερχόμενο Ιούνιο. Η Porsche θα έχει μια επιπλέον εργοστασιακή συμμετοχή στο θρυλικό αγώνα, στην οποία δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί ως οδηγός ο πρώην πρωταθλητής της F1. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του στο τεστ προετοιμασίας της γερμανικής ομάδας για το Μαν.

Εφόσον ο Φέτελ πάρει μέρος στον αγώνα του Σαρτ θα είναι η πρώτη του εμπειρία από αγώνες αντοχής.

Φωτογραφίες: Porsche

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!