Σαν Σήμερα: Το επικό προσπέρασμα του Μοντόγια στον Σουμάχερ (vid)

Σαν Σήμερα: Το επικό προσπέρασμα του Μοντόγια στον Σουμάχερ (vid)
Το πάθος για τους αγώνες ταχύτητας και τη Formula 1 είναι διαχρονικό και έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμύρια ανθρώπων. Κορυφαίοι οδηγοί στους δύο και τους τέσσερις τροχούς, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Κάθε ημέρα του έτους έχει και από κάτι να μας διηγηθεί.

Στο καθιερωμένο ταξίδι μας στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά της Formula 1, σήμερα, θα γνωρίσουμε έναν οδηγό… βύσμα και θα μάθουμε για ένα πολύ ανατρεπτικό αγώνα στη Βραζιλία. Επιπλέον, το WRC κάνει αισθητή την παρουσία του, με το Ράλλυ Πορτογαλίας του 2007.

Διαβάστε παρακάτω τι έγινε Σαν Σήμερα, 1/4 στον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σαν σήμερα το 1971, γεννήθηκε ο Σίντζι Νακάνο. Παρά τα μέτρια αποτελέσματά του στη Formula 3 και Formula 3000, ο Ιάπωνας εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις του με τη Honda και εξασφάλισε μία θέση στη Formula 1 το 1997 με την Prost. Αν και βαθμολογήθηκε σε δύο αγώνες, ο ρυθμός του ήταν σημαντικά υποδεέστερος από αυτόν των ομόσταυλων Ολιβιέ Πανίς και Γιάρνο Τρούλι. Το 1998, μετακόμισε στη Minardi και αγωνίστηκε εκεί για μόλις μία σεζόν. Έκτοτε, περιπλανήθηκε σε πρωταθλήματα των ΗΠΑ, ενώ αγωνίστηκε και σε αγώνες αντοχής.

Σαν σήμερα το 2001, το Ιντερλάγκος φιλοξένησε τον τρίτο αγώνας της σεζόν στη Formula 1, το GP Βραζιλίας . Βασικός πρωταγωνιστής στους πρώτους γύρους ήταν ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια της Williams. Μόλις στον τρίτο του αγώνα, ο Κολομβιανός έκανε αίσθηση προσπερνώντας απαιτητικά τον πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, στην πρώτη στροφή. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά προσπεράσματα του 21ου αιώνα. Παρά το βαρύτερο φορτίο καυσίμου που κουβαλούσε, κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά και έδειχνε να βαίνει ολοταχώς για μια άνετη παρθενική νίκη. Ωστόσο, ο αγώνας του τελείωσε άδοξα στον 37ο γύρο όταν χτυπήθηκε από την Arrows του Γιος Φερστάπεν.

Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνισή της η βροχή, η οποία επέτρεψε στον Ντέιβιντ Κούλθαρντ να πλησιάσει τον Σουμάχερ και να πάρει την πρωτοπορία με μια πανέμορφη προσπέραση, που θύμισε αυτή που δέχτηκε ο Γερμανός από τον Μίκα Χάκινεν στο Βέλγιο το 2000. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Νικ Χάιντφελντ της Sauber, στο πρώτο από τα 13 βάθρα του στη Formula 1.

Σαν σήμερα το 2007, ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Πορτογαλίας που είχε διοργανωθεί στην περιοχή του Φάρο, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC). Νικητής αναδείχθηκε ο Σεμπαστιέν Λεμπ της Citroen, o οποίος πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα τακτικής. Οι Πέτερ Σόλμπεργκ και Ντάνι Σόρδο συμπλήρωσαν το βάθρο εκμεταλευόμενοι την ποινή που δέχθηκαν οι οδηγοί της Ford, Μίκο Χίρβονεν, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και Χένινγκ Σόλμπεργκ για τεχνική παρατυπία.

Φωτογραφίες: C4F1/Χ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!