F1 - Το μήνυμα του Αλόνσο στους αγωνοδίκες για την ποινή του στην Αυστραλία

F1 - Το μήνυμα του Αλόνσο στους αγωνοδίκες για την ποινή του στην Αυστραλία
Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin έστειλε ένα μήνυμα-σπόντα προς τους αγωνοδίκες του Grand Prix της Formula 1 στην Αυστραλία.

Εκνευρισμένος με την ποινή 20 δευτερολέπτων που δέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα στη Μελβούρνη ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός από το Οβιέδο έπεσε στην 8η θέση της τελικής κατάταξης, πίσω από τους Λανς Στρολ και Γιούκι Τσουνόντα. Επιπλέον έλαβε και 3 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Η Aston Martin αποδέχθηκε την ποινή του Αλόνσο και δεν προχώρησε σε ένσταση κατά της απόφασης. Ωστόσο ο Ισπανός ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος και εκνευρισμένος με το γεγονός πως τιμωρήθηκε επειδή εγκατέλειψε άλλος οδηγός.

Ο Αλόνσο με μακροσκελή ανάρτησή του στο X/Twitter, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ποινή που δέχθηκε στην Αυστραλία: «Ο καλύτερος ρυθμός μας στον αγώνα σε σχέση με το προηγούμενο διήμερο, μας επέτρεψε να περάσουμε την γραμμή τερματισμού στην 6η και 7η θέση, δίνοντας στην ομάδα διπλούς βαθμούς. Έμεινα έκπληκτος από την ποινή στο τέλος του αγώνα, η οποία σχετιζόταν στο πως θα πρέπει να πλησιάζουμε τις στροφές ή το πως να οδηγούμε τα αγωνιστικά. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κάνουμε το οποιοδήποτε λάθος σε αυτές τις ταχύτητες. Πιστεύω πως αν δεν υπήρχαν τα χαλίκια σε αυτή την στροφή, αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη στροφή στον κόσμο δεν θα είχαμε τεθεί καν υπό εξέταση. Στην F1, με εμπειρία που υπερβαίνει τα 20 χρόνια, με επικές μάχες δύο μονοθεσίων όπως στην Ίμολα το 2005, 2006, στην Βραζιλία το 2023, αλλάζοντας αγωνιστικές γραμμές, θυσιάζοντας την ταχύτητα εισόδου για να έχουμε καλύτερες εξόδους στις στροφές είναι μέρος της τέχνης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ποτέ δεν οδηγούμε στο 100% σε κάθε αγωνιστικό γύρο και κάθε στροφή, καθώς έχουμε να διαχειριστούμε το καύσιμο, τα ελαστικά, τα φρένα, συνεπώς το να είσαι υπεύθυνος γιατί δεν έκανες κάθε γύρο ίδιο είναι ολίγον αναπάντεχο. Οφείλουμε να το αποδεχθούμε και να σκεφτόμαστε την Ιαπωνία, για να βρούμε καλύτερο ρυθμό και να μπούμε στην μάχη για τις υψηλότερες θέσεις. Σε ευχαριστώ ομάδα».

Ο Αλόνσο έδινε για πολλούς γύρους μάχη με τον Τζορτζ Ράσελ στα τελευταία στάδια του αγώνα. Στον 57ο γύρο, πλησιάζοντας το apex της στροφής 6, ο οδηγός της Mercedes ήταν πιο κοντά από ποτέ στον Αλόνσο. Όμως ενώ πίστευε πως θα πάρει DRS και θα προσπεράσει, το πίσω μέρος της W15 αποσταθεροποιήθηκε και ο Βρετανός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου.

Ο Ράσελ δεν κατάφερε να το σώσει, προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά, η Mercedes του διαλύθηκε και επέστρεψε με επικίνδυνο τρόπο στην πίστα. Ο Ράσελ βγήκε από το μονοθέσιο αλώβητος.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!