Yamaha: Ténéré 700 Extreme & Ténéré 700 Explore

Κώστας Παστρίμας
Yamaha: Ténéré 700 Extreme & Ténéré 700 Explore
Η Yamaha ενίσχυσε την γκάμα μοντέλων adventure της με τις εκδόσεις Ténéré 700 Extreme και Ténéré 700 Explore.

Ανταποκρινόμενη στη συνεχή εξέλιξη της off road κατηγορίας, η Yamaha εμπλούτισε τη γκάμα των adventure μοντέλων της, παρουσιάζοντας τις καινούργιες εκδόσεις Ténéré 700 Extreme και Ténéré 700 Explore. Αναγνωρίζοντας την ιστορική συμβολή της Ténéré 700 στον κόσμο των ράλλυ, ειδικά στο Παρίσι-Ντακάρ από τη δεκαετία του '70, η εταιρεία κάνει ένα βήμα παραπέρα, ενισχύοντας την παρουσία της στην αγορά με δύο νέα μοντέλα που εξελίσσουν περαιτέρω το επιτυχημένο παρελθόν της.

Η Ténéré 700 έχει καταστεί ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Yamaha, φέρνοντας στο προσκήνιο το γνήσιο DNA της και μια συμπεριφορά που έχει κερδίσει την εκτίμηση των φίλων της adventure κατηγορίας. Πιστή στην αρχική της φιλοσοφία, που άνοιξε νέους ορίζοντες και έκανε τα μακρινά ταξίδια προσβάσιμα σε κάθε αναβάτη, η σειρά των adventure μοτοσυκλετών της Yamaha συνεχίζει να δημιουργεί έναν πιστό κύκλο οπαδών που επιδίδονται σε περιπέτειες σε κάθε είδους έδαφος.

Ténéré 700 Extreme

Αναλυτικότερα, η Ténéré 700 Extreme, η σκληροπυρηνική εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα με μεγάλης διαδρομής ανάρτηση και μια πλούσια γκάμα ειδικών εξαρτημάτων, σχεδιάστηκε για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις εξαιρετικές της δυνατότητες σε κάθε έδαφος. Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KYB προσφέρει για κορυφαία συμπεριφορά στο χώμα, αλλά και μεγάλη ευελιξία.

Ειδικά χαρακτηριστικά Ténéré 700 Extreme

- Πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 43 χιλ. της KYB με επίστρωση Kashima και διαδρομή τροχού στα 230 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Ténéré 700)
- Πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της KYB με piggyback και διαδρομή τροχού στα 220 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Ténéré 700)
- Απόσταση από το έδαφος στα 260 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Ténéré 700)
- Κάθετη οθόνη TFT 5 ιντσών με 3 στυλ θέασης και συνδεσιμότητα. Περιλαμβάνεται το στυλ οθόνης Rally Raid roadbook
- Διακόπτες αριστερού χειριστηρίου με χιλιομετρητή
- Ελαφριά υψηλής πρόσφυσης μαρσπιέ από τιτάνιο με 35% μεγαλύτερη επιφάνεια
- Επίπεδη μονοκόμματη σέλα με πρόσθετο κατά 20 χιλιοστά αφρώδες υλικό, το οποίο παρέχει μεγαλύτερο ύψος σέλας στα 910 χιλιοστά.
- Ψηλό μπροστινό φτερό στο χρώμα της μοτοσυκλέτας
- Πλέγμα προστασίας του ψυγείου από αλουμίνιο
- Οδηγός αλυσίδας
- Χρυσαφί ακτινωτοί τροχοί από ανοδειωμένο αλουμίνιο

Ténéré 700 Explore

Η Ténéré 700 Explore, με χαμηλότερο ύψος σέλας και αυξημένα επίπεδα άνεσης και ευκολίας, σχεδιάστηκε για να διευκολύνει κάθε αναβάτη. Οι νέες αναρτήσεις της KYB εμπρός και πίσω παρείχαν μειωμένη κατά 20 χιλ. διαδρομή των αναρτήσεων για να επιτευχθεί μείωση του ύψους της σέλας, εξασφαλίζοντας καλύτερο έλεγχο στις χαμηλές ταχύτητες.

Μοτοσικλέτα
Φωτογραφίες: Yamaha

Ειδικά χαρακτηριστικά Ténéré 700 Explore

- Πιρούνι 43 χιλ. της KYB με διαδρομή ανάρτησης στα 190 χιλ. (κατά 20 χιλ. μικρότερη από της Ténéré 700)
- Πίσω αμορτισέρ με απομακρυσμένη ρύθμιση και διαδρομή ανάρτησης στα 180 χιλ. (κατά 20 χιλ. μικρότερη από της Ténéré 700)
- Χαμηλότερο ύψος σέλας στα 860 χιλ. για βελτιωμένη πρόσβαση στο έδαφος και καλύτερο έλεγχο (κατά 15 χιλ. χαμηλότερο από της Ténéré 700)
- Ο ανεμοθώρακας είναι κατά 50% φαρδύτερος από τον στάνταρ, για αυξημένη προστασία από τον αέρα
- Οι βάσεις των πλαϊνών βαλιτσών ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό
- Δυνατότητα επιλογής σκληρών ή μαλακών πλαϊνών βαλιτσών (πωλούνται ξεχωριστά)
- Quickshifter για απρόσκοπτα ανεβάσματα ταχυτήτων

Οι Ténéré 700 Extreme & Ténéré 700 Explore είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha.

Φωτογραφίες: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!