F1 - Σαουδική Αραβία: Αυτό είναι το τελικό grid του αγώνα

F1 - Σαουδική Αραβία: Αυτό είναι το τελικό grid του αγώνα
Δείτε πώς θα παραταχθούν οι μονομάχοι της Formula 1 στο πεδίο μάχης της Τζέντα για το δεύτερο Grand Prix της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Λίγες στιγμές απέμειναν για την εκκίνηση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Ο δεύτερος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής μας έδωσαν μια ιδέα του τι να περιμένουμε σήμερα. Όλα είναι ανοικτά στο σιρκουί πόλης υψηλών ταχυτήτων της Τζέντα, μία διαδρομή πολύ διαφορετική από αυτή του Μπαχρέιν που είδαμε μία εβδομάδα πριν.

Από θέση ισχύος και στη Σαουδική Αραβία θα ξεκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός κατέκτησε την 34η pole position της καριέρας του με έναν εντυπωσιακό γύρο-ρεκόρ στις κατατακτήριες δοκιμές. Δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα έχει για δεύτερο συνεχόμενο Grand Prix τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, o oποίος ευελπιστεί ότι η SF-24 του θα είναι πιο ανταγωνιστική στον αγώνα.

Πίσω τους θα βρίσκονται οι Σέρχιο Πέρεζ και Φερνάντο Αλόνσο. Ο Μεξικανός θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του 2023, ενώ ο Ισπανός θα είναι χαρούμενος με μία παρουσία στο βάθρο, έπειτα από την κακή εμφάνιση της Aston Martin στο Μπαχρέιν. Η McLaren Racing έκανε «κατάληψη» της τρίτης σειράς της εκκίνησης, μία ψηλότερη απ’ ότι μια βδομάδα πριν στο Μπαχρέιν, με τον Όσκαρ Πιάστρι να είναι μπροστά από τον Λάντο Νόρις.

Οδηγός F1

Οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον θα είναι στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης, με τους οδηγούς της Mercedes-AMG να είναι απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά της W15. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Γιούκι Τσουνόντα με RB και Λανς Στρολ με Aston Martin.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει στο σημερινό αγώνα ο Όλιβερ Μπέρμαν. Ο Βρετανός αντικαθιστά τον Κάρλος Σάινθ στη Scuderia Ferrari και σήμερα εκκινεί από την 11η θέση.

Grid

To Grand Prix Σαουδικής Αραβίας είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 18:30 ώρα Ελλάδος.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!